Ο Μακρόν υποχωρεί και παίρνει πίσω την αύξηση των τιμών των καυσίμων

Ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται έτοιμος να υποχωρήσει στις τιμές των καυσίμων, αλλά είναι ζήτημα αν αυτό αρκεί για να εκτονώσει την κατάσταση.

Σε μια από τις πιο πρωτότυπες από τις διαμαρτυρίες των ημερών κατά της κυβέρνησης Μακρόν, νοσοκόμοι κατασκεύασαν τεράστιες μπατονέτες για να καθαρίσει ο πρόεδρος τα αυτιά του και να ακούει καλύτερα.

Φαίνεται πως οι μπατονέτες φέρνουν ήδη αποτέλεσμα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από πολλές πλευρές, ο Γάλλος πρόεδρος, μέσω του πρωθυπουργού του, Εντουάρ Φιλίπ, ετοιμάζεται να ανακοινώσει αναστολή της αύξησης της τιμής των καυσίμων, αφορμή που πυροδότησε τις κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων.

Το αν αυτός ο ελιγμός του Μακρόν είναι ικανός να τερματίσει το κύμα διαμαρτυριών μένει να αποδειχθεί, καθώς είναι σαφές ότι η δυναμική που έχει απελευθερωθεί αυτό το διάστημα σίγουρα εκτείνεται πολύ πέρα από τη διεκδίκηση της μη αύξησης των φόρων κι ήδη υπάρχουν οι πρώτες πληροφορίες που δείχνουν πως η κατάσταση δεν πρόκειται να εκτονωθεί τόσο απλά.

Σε κάθε περίπτωση οι εκτιμήσεις για το μέλλον του κινήματος είναι ασαφείς, δεδομένης και της μεγάλης ανομοιογένειας στη σύνθεση και τα αιτήματα των συμμετεχόντων. Το βέβαιο είναι πως η δημοτικότητα του Μακρόν βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, με αποτέλεσμα να “κονταροχτυπιέται” με τον προκάτοχό του Φρανσουά Ολάντ για τον τίτλο του λιγότερου δημοφιλούς προέδρου στη σύγχρονη γαλλική ιστορία. 

Με πληροφορίες από Maria Denaxa

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: