Ο Καρατζαφέρης προτείνει συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030 μαζι με Ισραήλ και Κύπρο

Το μόνο που δεν έχει προβλέψει το σχέδιο του Καρατζαφέρη είναι αν θα γίνει ο τελικός στην Ιερουσαλήμ, για να νομιμοποιηθεί ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ.

Σαν έτοιμος από καιρό, σαν ψωραλέος, σαν που έχει μείνει χρόνια μακριά από τη Βουλή και από τα πόστα, επιθυμώντας διακαώς να επιστρέψει στο προσκήνιο, συνηθισμένος να παίζει ρόλο λαγού για το σύστημα που υπηρετεί, πρότεινε τη συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030 μαζί με το Ισραήλ και την Κύπρο, ενώ έστειλε επιστολή στον Τσίπρα για να δώσει πιο επίσημο τόνο και κύρος στον εαυτό του.

Ξεκινά με λίγη πατριδοκαπηλία Μακεδονομάχου, συνεχίζει με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και στην Κύπρο, εκτιμά πως είναι κρίμα να ρημάζουν αναξιοποίητες οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα γήπεδα του “Αθήνα ’04” και προτείνει να γίνει μια κίνηση που να αποπνέει επιτέλους εθνική και οικονιμική αισιοδοξία, για να δώσει μήνυμα στους επενδυτές αλλά και για να προωθήσει “άξονες ειρήνης συνεργασίας”, όπως γίνεται τώρα με το Ισραήλ που ενδιαφέρεται να προωθήσει προς την ΕΕ το αέριο που έχει ανακαλυφθεί στην ΑΟΖ του. Έτσι η χώρα μας δίνει το μήνυμα πως άφησε πίσω της τα μνημόνια και πως κινείται με αισιοδοξία και πάνω απ’ όλα ασφάλεια…

Το μόνο που δεν έχει προβλέψει το σχέδιο του Καρατζαφέρη είναι αν θα γίνει ο τελικός στην Ιερουσαλήμ, για να νομιμοποιηθεί ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ.

Δε χρειάζεται πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς πως ο άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και των κυβερνήσεών τους καμία απολύτως ασφάλεια δεν παράγει για τους λαούς, που μπλέκουν στη μέγγενη των ανταγωνισμών στην περιοχή και θα πληρώσουν τα σπασμένα. Είναι φαιδρό να βαφτίζεται άξονας που προάγει τη σταθερότητα και την ειρήνη.

Είναι επίσης εντελώς απίθανο να αναλάβει στο κοντινό μέλλον μια τέτοια διοργάνωση το κράτος του Ισραήλ και να πετύχει μια υποψηφιότητα με τρεις συνδιοργανώτριες χώρες. Αλλά είναι σαφές ότι αυτό είναι μάλλον το τελευταίο που ενδιαφέρει τον Καρατζαφέρη και τα συμφέροντα στο όνομα των οποίων μιλάει.

Το ζήτημα δεν είναι όμως τι είπε ο Καρατζαφέρης, που είναι μάλλον τελειωμένο πολιτικό κεφάλαιο. Αλλά τι μας δείχνουν αυτά που λέει, δεδομένου πως λειτουργεί πιθανότατα για άλλη μια φορά σα λαγός, ανοίγοντας το δρόμο για μελλοντικές εξελίξεις.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: