Ο Γκουαϊδό παθαίνει Κούγια και πηδάει μάντρες έξω από το κοινοβούλιο της Βενεζουέλας

Ο Γκουαϊδό προσπάθησε με τον τρόπο αυτό να αποτρέψει την εκλογή του Λουίς Πάρα στη θέση του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, την οποία είχε ο ίδιος τον καιρό που τέθηκε επικεφαλής του αποτυχημένου πραξικοπήματος κατά της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας

Ήταν Μάρτης του 2004, στην αυγή της καραμανλικής μπελ επόκ, όταν ο Αλέξης Κούγιας έγραφε τηλεοπτική ιστορία, πηδώντας τη μάντρα του πάλαι ποτέ Alter, δίνοντας παράλληλα εντολή στην τότε σύζυγό του Εύη Βατίδου να πάρει το 100, αποστολή που αποδείχτηκε απρόβλεπτα δύσκολη για την ίδια. Στη συνέχεια ο δικηγόρος εισέβαλε στο στούντιο της εκπομπής “Ζούγκλα”, για να υπερασπιστεί την τιμή πελάτη του που κατηγορούνταν για συμμετοχή σε βασανισμούς επί χούντας.

Αυτές τις όμορφες εικόνες μιας παλιάς, ξένοιαστης εποχής, μας έφερε στο μυαλό το χθεσινό στιγμιότυπο τον αιώνιο λούζερ Χουάν Γουαϊδό να προσπαθεί να εισβάλλει στο Κοινοβούλιο της Βενεζουέλας πηδώντας το φράχτη, μόνο και μόνο για να απωθηθεί από τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς.

https://twitter.com/Garou_Hidalgo/status/1213894570074869766

Ο Γουαϊδό προσπάθησε με τον τρόπο αυτό να αποτρέψει την εκλογή του Λουίς Πάρα στη θέση του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, την οποία είχε ο ίδιος τον καιρό που τέθηκε επικεφαλής του αποτυχημένου πραξικοπήματος κατά της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας. Ο Πάρα υπήρξε σύμμαχος του Γουαϊδό μέχρι πρόσφατα, διαχωρίζοντας τη θέση του, όπως έκαναν κι άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης, που σήμερα τον εξέλεξαν πρόεδρο του σώματος μαζί με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος του Μαδούρο. Για το λόγο αυτό, η ακροδεξιά της Βενεζουέλας τον θεωρεί “μαριονέτα’ του νόμιμου προέδρου, λανσάροντας στα φιλικά της μέσα καμπάνιες συκοφάντησης για διαφθορά και προσπαθώντας με αστείους τσαμπουκάδες όπως αυτούς στη βουλή να κερδίσει εντυπώσεις, πετυχαίνοντας ακριβώς το αντίθετο. Μάλιστα, αφού για άλλη μια φορά ο Γουαϊδό έφαγε κυριολεκτικά πόρτα, μάζεψε τους 111 βουλευτές που τον ακολουθούν στα γραφεία φιλικής εφημερίδας, όπου “επανεξελέγη” πρόεδρος του κοινοβουλίου. Την επόμενη φορά θα μπορούσε να το κάνει σε γερμανική μπιραρία, για να παραπέμπει καλύτερα σε ανάλογης σοβαρότητας ιστορικά εγχειρήματα του παρελθόντος.

Κανείς δεν ξέρει αν ο Γουαϊδό πιστεύει ειλικρινά πως “ο επιμένων νικά”, ή αν απλά βρίσκει κάποιου είδους ευχαρίστηση στο συνεχή διεθνή διασυρμό του. Σίγουρα πάντως η συμπεριφορά του έχει αρχίσει να θυμίζει ολοένα και περισσότερο το γνωστό σεξιστικό ανέκδοτο με τον κυνηγό και την αρκούδα στο δάσος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: