Ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται: 500.000 τεστ για τον κορονοϊό μετέφεραν οι Αμερικανοί από την Ιταλία στις ΗΠΑ

Kυριολεκτικά νύχτα έφυγαν τη Δευτέρα 500000 τεστ κορονοϊού μέσω της πολεμικής αεροπορίας από τη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Αβιάνο προς το Τενεσί.

Το γνωστό σύνθημα για τους “φονιάδες των λαών” βρίσκει μια ιδιαίτερη εφαρμογή σε καιρούς πανδημίας. Την ώρα που η γειτονική Ιταλία δοκιμάζεται σκληρότερα από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη και λόγω έλλειψης τεστ στις περισσότερες περιπτώσεις περιορίζεται στη διάγνωση σοβαρών περιπτώσεων, η μεγάλη “σύμμαχος” όχι απλά δεν προσφέρει καμία αλληλεγγύη στη χώρα, αλλά φυγαδεύει άρον – άρον πολύτιμο υλικό για τον έλεγχο της ασθένειας στις ΗΠΑ.

Kυριολεκτικά νύχτα έφυγαν τη Δευτέρα 500000 τεστ κορονοϊού μέσω της πολεμικής αεροπορίας από τη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Αβιάνο προς το Τενεσί. Οι ΗΠΑ, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μια από τις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως στον αριθμό των τεστ που διεξάγονται, με τον Τραμπ λόγω πολιτικής πίεσης να δεσμεύεται πλέον ότι θα αυξηθεί η συχνότητα των ελέγχων για COVID-19. Έτσι προφανώς οι ΗΠΑ εξαντλούν όποια πηγή μπορούν, ανάμεσά τους και οι πολυάριθμες στρατιωτικές τους βάσεις ανά τον κόσμο, που δρουν σε ένα θεσμικό καθεστώς πλήρους ασυδοσίας και απουσίας ελέγχου από τις εκάστοτε εθνικές αρχές. Ο ιταλικός λαός, και όχι μόνο αυτός βέβαια, έχει την ευκαιρία μετά το τέλος του εφιάλτη να σκεφτεί τι ακριβώς αποκομίζει από τις συμμαχίες που τόσα χρόνια του πλασάρουν ως αναγκαίες και αναπόφευκτες, από την ΕΕ που αδιάφορα γύρισε την πλάτη στις εκκλήσεις βοήθειας της χώρας, μέχρι το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, που στερούν πολύτιμους πόρους από τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: