“Ο Εβραίος είναι ο ένοχος…” – Παρέλαση νεοναζί στη Μαδρίτη προς τιμήν των πεσόντων εθελοντών του Φράνκο στη Σοβιετική Ένωση (VIDEO)

Η σύναξη νεοναζί από όλη την Ισπανία περιλάμβανε αντικομμουνιστική ομιλία από καθολικό ιερέα, αντισημιτικά παραληρήματα, κατάθεση στεφάνου με σβάστικα και φασιστικούς ύμνους.

Βαθύ μαύρο ήταν το χρώμα που κυριάρχησε το περασμένο Σάββατο στους δρόμους της Μαδρίτης, όπου περίπου 300 νεοναζί από ολόκληρη την Ισπανία, πραγματοποίησαν εκδήλωση στο κοιμητήριο Αλμουδένα για να τιμήσουν τους πεσόντες της Γαλάζιας Μεραρχίας, των εθελοντών δηλαδή που απέστειλε ο επισήμως “ουδέτερος” στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προκειμένου να πολεμήσουν υπό τις διαταγές των ναζί στο Ανατολικό Μέτωπο.

Την εκδήλωση οργάνωση η “Πατριωτική Νεολαία”, μια νεοναζιστική οργάνωση της πρωτεύουσας, στην οποία συμμετείχαν διάφορες φασιστικές συσσωματώσεις, όπως το κόμμα Ισπανία2000 και η “Φάλαγγα”, της οποίας ο ηγέτης Μανουέλ Αντρίνο, ηγήθηκε της πορείας.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, καθώς συμπίπτει με τη μάχη του Κράσνι Μπορ, όπου πολέμησε η Γαλάζια Μεραρχία. Συνολικά στο Ανατολικό Μέτωπο πολέμησαν 47000 Ισπανοί, από τους οποίους περίπου 5000 έχασαν τη ζωή τους, ενώ κάποιες εκατοντάδες αιχμαλωτίστηκαν, οι περισσότεροι από τους οποίους επέστρεψαν στη χώρα τους το 1954 με πλοίο του Ερυθρού Σταυρού.

Η πορεία πέρασε από διάφορους δρόμους της Μαδρίτης, κρατώντας διάφορες σημαίες, κάποιες με γνωστά νεοναζιστικά σύμβολα όπως ο κέλτικος σταυρός, ένα πανό με το έμβλημα της Γαλάζιας Μεραρχίας και την επιγραφή “Τιμή και δόξα στους πεσόντες”, ενώ σε άλλο πανό αναγραφόταν με γοτθική γραμματοσειρά η λέξη “αντικομμουνιστής”. Οι συγκεντρωμένοι σχημάτισαν τιμητική αλυσίδα μπροστά από το επιτύμβιο που είναι αφιερωμένο στους πεσόντες συνεργάτες του Χίτλερ, όπου έκαναν ναζιστικό χαιρετισμό και τραγούδισαν φασιστικούς ύμνους, ανάμεσά τους μια διαστρεβλωμένη εκδοχή της πασίγνωστης “Κατιούσα”, όπως τραγουδιόταν από τους εθελοντές του Φράνκο. Επιπλέον κατέθεσαν στεφάνι με ναζιστική σβάστικα.

Μια από τις ομιλήτριες, ντυμένη με τα χρώματα της Φάλαγγας, επιδόθηκε σε ένα αντικομμουνιστικό και αντισημιτικό παραλήρημα, λέγοντας πως “Είναι υπέρτατη υποχρέωσή μας να παλέψουμε για την Ισπανία, να παλέψουμε για την Ευρώπη, που τώρα είναι αδύναμη και εξουδετερωμένη από τον εχθρό. Ο εχθρός πάντα θα είναι ο ίδιος, ακόμα και με διαφορετικές μάσκες. Ο Εβραίος είναι ένοχος και η Γαλάζια Μεραρχία πολέμησε γι’ αυτό”, είπε η νεαρή νεοναζί, προσθέτοντας σε άλλο σημείο τη γνωστή ναζιστική συνωμοσιολογική θεωρία πως ο κομμουνισμός είναι “εβραϊκή εφεύρεση”.

Από τη σεμνή τελετή δε θα μπορούσε να λείπει κι ένας εκπρόσωπος της θρησκείας της αγάπης, ένας ιερέας της καθολικής εκκλησίας, που μάλιστα έβγαλε κι εκείνος λόγο, αναφέροντας πως “Ο μαρξισμός, όπως και χθες, […] συνεχίζει να σκοπεύει στη διατάραξη της ειρήνης στην κοινωνία μας, να ταράξει τη γαλήνη των πνευμάτων και κυρίως, να τελειώνει με αυτό που είναι το θεμέλιο της ειρήνης, τον κύριο μας Ιησού Χριστό”.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, βρέθηκε και Ιγκνάσιο Μενέντες, δικηγόρος του πρόσφατα αποφυλακισθέντος Κάρλος Γκαρθία Χουλιά, ο οποίος ήταν ένας από τους συμμετέχοντες της σφαγής της Ατότσα το 1977, όπου δολοφονήθηκαν πέντε κομμουνιστές και τραυματίστηκαν ακόμα τέσσερις στην πιο αιματοβαμμένη επίθεση του ισπανικού φασισμού. Μάλιστα ο Χουλιά είχε συλληφθεί στη Βραζιλία όπου είχε διαφύγει μόλις το 2018 και μετά την έκδοσή του έκατσε ελάχιστα στη φυλακή. Ο Μενέντεθ, συνδύασε εξύμνηση του φασισμού με επίθεση στα μέτρα περιορισμού της πανδημίας λέγοντας πως: “Πρέπει να μην υπακούετε στον περιορισμό της κυκλοφορίας, να συναντιέστε με οικογένεια και φίλους, να είστε πάνω από έξι, όπως είμαστε εδώ σήμερα, να αγκαλιάζεστε, να τραγουδάτε και να ζείτε χαρούμενοι. Γιατί ο φασισμός είναι χαρά” (sic). Το συγκεκριμένο πλήθος δεν είχε ανάγκη πειθούς φυσικά, αφού πολλοί ήταν όσοι δε φορούσαν μάσκα και δεν τηρούσαν καμία απόσταση. Στο τέλος της ομιλίας του, ο δικηγόρος έκανε ναζιστικό χαιρετισμό φωνάζοντας “Εμπρός Ισπανία, εμπρός Ευρώπη”, γιατί οι Ισπανοί φασίστες πιστεύουν στην ενωμένη Ευρώπη, όπως πίστευε κι ο Γκέμπελς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πραγματοποίηση πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα εμπόδιο από τις αρχές και τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως εξάλλου συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια, είτε με κεντροδεξιές, είτε με κεντροαριστερές κυβερνήσεις όπως τώρα.

Και μπορεί οι συγκυβερνώντες με τους Σοσιαλιστές του Σάντσεθ Ποδέμος μέσω του επίσημου λογαριασμού τους στο τουίτερ να ανήρτησαν καυστικό βίντεο για τις ομοιότητες δηλώσεων του ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος Vox με εκείνες της νεαρής φασίστριας στη συγκέντρωση, δεν είχαν όμως κάποια πειστική εξήγηση για ποιο λόγο αφέθηκαν ανενόχλητοι οι νεοναζί να αλωνίζουν και κυρίως τι δουλειά έχει 45 χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας του Φράνκο ένα μνημείο προς τιμήν των πεσόντων υπέρ του Γ’ Ράιχ στην καρδιά της ισπανικής πρωτεύουσας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: