«Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει» – Μαχητική απάντηση έξω από το Ευρωκοινοβούλιο ενάντια στο κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα (ΦΩΤΟ)

Μαχητική απάντηση ενάντια στο κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου έδωσαν η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Βέλγιο που συμμετείχαν στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΚΚ Βελγίου έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Μαχητική απάντηση ενάντια στο κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου έδωσαν η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Βέλγιο που συμμετείχαν στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΚΚ Βελγίου έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Παρά τη δυνατή βροχή, τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μαζί με τους Βέλγους και άλλους μετανάστες εργαζόμενους καταδίκασαν το απαράδεκτο αυτό ψήφισμα που διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, βαφτίζει «συνεργάτη» των ναζί τη Σοβιετική Ένωση που με τα εκατομμύρια των νεκρών της στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τσάκισε το φασισμό και επιχειρεί να εξισώσει τον κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού που είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος.

Στην κινητοποίηση παρέμβαση έκανε στέλεχος του ΚΚΕ που τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σκοπός αυτού του αντιδραστικού τερατουργήματος είναι η νομιμοποίηση της απαγόρευσης κομμουνιστικών κομμάτων και κομμουνιστικών συμβόλων που επιβάλλονται σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ, η γενίκευση της ποινικοποίησης και η δίωξη της κομμουνιστικής ιδεολογίας και της δράση των λαϊκών δυνάμεων που αγωνίζονται μαζί με τους κομμουνιστές και αντιστέκονται στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού…. Οι άνθρωποι έχουν τη μνήμη, την εμπειρία του παρελθόντος και τη σημερινή εμπειρία της αντιλαϊκής βαρβαρότητας των πολιτικών των μονοπωλίων, της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων των κρατών μελών της, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αντικομμουνιστική εκστρατεία και την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική τους, ανοίγοντας με τη δική τους συμμαχία το δρόμο για την εργατική λαϊκή εξουσία και την ευημερία των λαών. Η ιστορία δεν γράφεται με ψηφίσματα. Οι λαοί τη γράφουν με την πάλη τους. Να σταματήσουν οι διώξεις κομμουνιστών και κομμουνιστικών κομμάτων. Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει».

Η συγκέντρωση έκλεισε με τη Διεθνή στα γαλλικά και στα ελληνικά.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:

 

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: