“Ντρέπομαι και ζητώ συγγνώμη ως εκπρόσωπος του κράτους” – Δικαστής στη Γερμανία ξεσπά σε κλάματα για υπόθεση ομοφοβικής επίθεσης αστυνομικών σε πολίτη

“Θα το νιώθεις και αύριο, μικρέ μαλάκα”, φώναξε ένας από τους ένστολους βασανιστές του σε νεαρό γκέι άντρα, που βρέθηκε κατηγορούμενος σε δύο δικαστήρια για δήθεν αντίσταση κατά της αρχής και άλλα αδικήματα.

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Γερμανία η στάση δικαστή Κολωνίας, ο οποίος την Παρασκευή, στη διάρκεια ανακοίνωσης ετυμηγορίας δυσκολεύτηκε πολλές φορές να συγκρατήσει τα δάκρυά του ζητώντας συγγνώμη ως εκπρόσωπος ενός κράτους “που θεωρεί το καλύτερο δυνατό”. “Ντρέπομαι βαθιά. Στο βαθμό που με αφορά, ζητώ συγγνώμη από τον κατηγορούμενο για λογαριασμό του κράτους” πρόσθεσε ο δικαστής.

Όλα είχαν ξεκινήσει στις 4 Ιούλη 2016, όταν ο Σβεν Β., στο περιθώριο εκδηλώσεων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Κολωνία, κακοποιήθηκε και συνελήφθη αναίτια από αστυνομικούς. Ο νεαρός γκέι άντρας περιέγραψε στο facebook πώς οι αστυνομικοί τον χτύπησαν και τον έδεσαν μπροστά από τις τουαλέτες ενός ΜακΝτόναλντς. Αλλά κι όταν οδηγήθηκε στο κελί, οι αξιωματικοί συνέχισαν να τον πατούν και να τον εξευτελίζουν: “Θα το νιώθεις και αύριο, μικρέ μαλάκα”, του φώναξε ένας από τους ένστολους βασανιστές του.

“Όλο αυτό ήταν μια απάνθρωπη, αυταρχική πράξη διάκρισεων, αντίθετη στο κράτος δικαίου, απολύτως στοχευμένη εναντίον μου, ως πιο αδύναμου μέλους της κοινωνίας, ένα καθαρό παιχνίδι κυριαρχίας με σεξουαλικές απολήξεις. Έβλεπες στα πρόσωπά τους πως το καταευχαριστιόνταν”, έγραφε τότε το θύμα στην ανάρτησή του. Όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις αστυνομικής βίας, τα όργανα της τάξης ισχυρίστηκαν πως ο νεαρός τους επέφερε σωματική βλάβη, πρόβαλε αντίσταση κατά της αρχής, ενώ τον μήνυσαν και για ψευδή καταμήνυση και συκοφάντηση. Το πρώτο δικαστήριο απάλλαξε το νεαρό από κάθε κατηγορία το Μάη του 2018 και τότε συνέχισε τη δίωξη εναντίον του η κρατική εισαγγελία, μολονότι ήδη πρωτόδικα πολλοί μάρτυρες επιβεβαίωσαν την εκδοχή του κατηγορούμενου, που ζυγίζει μόλις 55 κιλά. Ανάμεσά τους και μια αστυνομικός, που τη στιγμή της δίκης είχε αποχωρήσει από την υπηρεσία.

Την Παρασκευή τελικά το δικαστήριο επιβεβαίωση την αθώωση του θύματος. Αν η εισαγγελία δεν καταθέσει ένσταση, η ετυμηγορία θα έχει νομική ισχύ, ενώ ανοίγει ο δρόμος για τη δίωξη των αστυνομικών, που επιτέθηκαν αναίτια στο θύμα. Αυτή την περίοδο υπάρχει έρευνα σε βάρος πολών αστυνομικών της Κολωνίας, που συμμετείχαν εκείνη τη μέρα στην αστυνόμευση της ΛΟΑΤΚΙ εκδήλωσης.

Με πληροφορίες από jungewelt.de

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

3 Σχόλια

Κάντε ένα σχόλιο: