Νόμιμη ληστεία μετρητών και κατάσχεση κινητών από πρόσφυγες σχεδιάζει η ακροδεξιά κυβέρνηση της Αυστρίας

Μόνο τα χρυσά δόντια θα αφήνουν σε λίγο στους πρόσφυγες οι πεφωτισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Μετά τη Δανία πριν λίγα χρόνια, μέτρα δήμευσης μετρητών και κινητών προωθεί η ακροδεξιά κυβερνητική συμμαχία στην Αυστρία.

Μαθήματα δυτικού πολιτισμού παραδίδει η ακροδεξιά συγκυβέρνηση του καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς, προωθώντας νόμο που θα επιτρέπει στις αυστριακές αρχές να κατάσχουν ως και 840 ευρώ από τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες, για να “καλύπτουν μέρος των διαδικαστικών εξόδων” σχετικά με τη χορήγηση ασύλου. Δεν πρωτοτυπούν με αυτό το ναζιστικής έμπνευσης μέτρο οι Αυστριακοί κυβερνώντες, καθώς η αρχή είχε γίνει ήδη από το 2015 στη Δανία, όταν με την ίδια “λογική”, αλλά και το εξοργιστικό επιχείρημα ότι “είναι απαράδεκτο για τους Δανούς φορολογούμενους να πληρώνουν για αιτούντες άσυλο που μεταφέρουν μαζί τους πλούτο”, είχε επιβληθεί η κατάσχεση όλων των αντικειμένων και μετρητών άνω των 300 ευρώ, με εξαίρεση τα κινητά, τα ρολόγια και τα δαχτυλίδια αρραβώνων και γάμου.

Εν προκειμένω η αυστριακή κυβέρνηση προχώρησε σε παραπέρα εμβάθυνση τη ληστρικού μέτρου, εντάσσοντας σε αυτό και την υποχρέωση των προσφύγων να παραδίδουν τα κινητά τους στις αρχές. Στόχος της παρακολούθησης των αρχείων των κινητών τηλεφωνών είναι η διαπίστωση της χώρας καταγωγής, της διαδρομής του ταξιδιού των προσφύγων καθώς και ενδείξεις για “τυχόν εγκληματικές δραστηριότητες”. Ο αυταρχισμός κατά των προσφύγων δε σταματάει εκεί ωστόσο, καθώς αν οι δικαιούχοι ασύλου πραγματοποιήσουν “διακοπές στη χώρα προέλευσης”, θα χάνουν αυτομάτως το δικαίωμα παραμονής τους στην Αυστρία. Στόχος αυτού του “περιοριστικού και αποτελεσματικού νόμου”, όπως τον χαρακτηρίζουν εκπρόσωποι της αυστριακής κυβέρνησης είναι να αποτραπεί η “κατάχρηση” του νόμου περί ασύλου στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα έχει θεσπίσει ήδη από το 2016 ανώτατο ετήσιο χορήγησης ασύλου, το οποίο για φέτος ανέρχεται σε μόλις 30.000.

Με πληροφορίες από welt.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: