Νερό του Καματερού αλά αμερικανικά – “Διάλυμα αργύρου” διαφημίζει ως θεραπεία του κορονοϊού τηλε – ευαγγελιστής στις ΗΠΑ

Απιονισμένο νερό διαφημίζει ως θεραπεία του νέου κορονοϊού ο καταδικασμένος για πολλαπλές υποθέσεις απάτης τηλε-ευαγγελιστής Τζιμ Μπέικερ.

Ήταν σχεδόν τεσσερισήμισι δεκαετίες πριν, όταν στην Αθήνα και πόλεις της επαρχίας σχηματίζονταν ουρές μπροστά στα βυτία που μοίραζαν το “νερό του Καματερού”, όπως ήταν το όνομα του δικηγόρου που υποσχόταν θεραπεία του καρκίνου με το θαυματουργό νερό του. Ο ίδιος συνελήφθη και φυλακίστηκε, περνώντας οριστικά στην αφάνεια, μέχρι και την αυτοκτονία του το 1998. Στην Αμερική, οι απατεώνες – τσαρλατάνοι δεν πτοούνται ούτε από τα σίδερα, όπως αποδεικνύει η περίπτωση του τηλε – ευαγγελιστή Τζιμ Μπέικερ. Ο Μπέικερ, αν και το 1989 καταδικάστηκε για 24 υποθέσεις εξαπάτησης και εξέτισε ποινή πέντε ετών – από 45 έτη αρχικής ποινής -, επανήλθε δριμύτερος πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες και εσχάτως προσπαθώντας να κονομήσει από το ξέσπασμα του κορονοϊού. Αξίζει να σημειωθεί ότι από πρώην γραμματέα του κατηγορήθηκε για βιασμό το 1980, υπόθεση που δεν έφτασε τελικά στα δικαστήρια, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι η πράξη υπήρξε “συναινετική”.

Ο αυτοαποκαλούμενος”πρωτοπόρος της χριστιανικής τηλεόρασης” τηλεπωλητής πάστορας, μέσα από την εκπομπή διαφήμιση ένα προιόν που ισχυρίζεται ότι προστατεύει και θεραπεύει από τον νέο κορονοϊό Covid – 19. Καλεσμένη του μια εκπρόσωπος της “εναλλακτικής ιατρικής”, που με θράσος υποστήριξε ότι το διάλυμα αργύρου που πωλείται στην εκπομπή ναι μεν “δεν έχει δοκιμαστεί στο συγκεκριμένο στέλεχος κορονοϊού”, έχει όμως δοκιμαστεί σε άλλα στελέχη, και “αποδείχθηκε πως μπορεί να τα καταστρέψει σε 12 ώρες”. Στη συνέχεια, υποστήριξε πως αυτό το διάλυμα “εξαλείφει εντελώς [τον ιό]” και “ενισχύει το ανοσοποιητικό για να υποστηρίξει την ανάρρωση”.

Το προϊόν πωλείται προς 125 δολάρια στην ιστοσελίδα του Μπέικερ, ενώ οι μεγάλες συσκευασίες διατίθενται για έως και 300 δολάρια. Στην ιστοσελίδα δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσης, ενώ στη συσκευασία το μόνο που αναγράφεται είναι ότι περιέχει … απιονισμένο νερό. Ναι, σαν αυτό που μπορεί κανείς να βρει για λίγα ευρώ ή δολάρια εν προκειμένω στο σούπερ μάρκετ για να βάλει στο σίδερο ρούχων του και είναι φυσικά ακατάλληλο για πόση.

To “Διάλυμα αργύρου” δεν είναι καινούριο προϊόν, καθώς εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο ο Μπέικερ το προωθεί ως πανάκεια ενάντια σε όλα τα αφροδίσια νοσήματα. Στην υπόθεση μάλιστα παρενέβη και η πολιτεία της Καλιφόρνια, υποχρεώνοντάς τον να αναφέρει στην ιστοσελίδα του να αναφέρει ότι το προϊόν μπορεί να προκαλέσει γενετικές ή άλλες αναπαραγωγικές βλάβες.

Είναι να απορεί κανείς πώς ακόμα δεν του έχει ζητήσει συνεργασία ο γνωστός πωλητής κηραλοιφών και επιστολών του Ιησού με βουλευτική έδρα, για μια εκπομπή που θα άφηνε ιστορία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: