Νεοναζί με τατουάζ σβάστικα σε συγκέντρωση υπέρ της αστυνομίας στη Βοστώνη

H συγκέντρωση διοργανώθηκε από την ακροδεξιά ομοφοβική οργάνωση Super Happy Fun America, που υποστήριξε πως “δεν έχει καμία σχέση” με την παρουσία των νεοναζί.

Εκλεκτούς συμμάχους φαίνεται πως έχει βρει στο πρόσωπο των ναζί η αστυνομία της Βοστώνης, καθώς μέλη της λεγόμενης “Εθνικής Κοινωνικής Λέσχης” (National Social Club), που ακόμα και από τον τίτλο φανερώνει την ιδεολογική της ταυτότητα, βρήκαν την ευκαιρία να δηλώσουν την παρουσία τους στη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ των δυνάμεων καταστολής στη Βοστώνη.

Τα μέλη της οργάνωσης ήταν λιγοστά, αλλά δεν πέρασαν καθόλου απαρατήρητα, καθώς εκτός από τα μαύρα μπλουζάκια της οργάνωσης είχαν τατού με σβάστικά ενώ άνοιξαν κι ένα πανώ με το ναζιστικό σύμβολο του “ηλιακού τροχού” μπροστά σε κυβερνητικό κτήριο.Όταν ρωτήθηκαν για την ταυτότητά τους από τοπικά ΜΜΕ, χωρίς να δηλώσουν το όνομά τους, είπαν πως είναι “μια φιλολευκή αδερφότητα του δρόμου” με στόχο “την οργάνωση των λευκών”. Στην ερώτηση για το αν είναι ναζί (εθνικοσοσιαλιστές), όπως κάνουν συνήθως οι ομοϊδεάτες τους, αρνήθηκαν να απαντήσουν ευθέως, λέγοντας πως “μπορείτε να μας λέτε όπως θέλετε. Είμαστε εδώ και θα κάνουμε ό,τι είναι να κάνουμε”.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από την ομάδα Super Happy Fun America, έναν ακροδεξιό σχηματισμό που είχε οργανώσει το “Straight Pride” στην ίδια πόλη πέρσι. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και άτομα με σημαίες των Νοτίων του Αμερικανικού Εμφυλίου κι ένας άντρας με το μπλουζάκι “III”, μιας ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης. Ο ίδιος δήλωσε πως ήρθε “για να στηρίξει την αστυνομία, καθώς πιστεύει ότι οι διαδηλωτές του Black Lives Matter σπρώχνουν προς το φασισμό”. Σε αντίθεση προφανώς με όσους συμμετείχαν στην ίδια διαδήλωση με σύμβολα του Χίτλερ λίγα μέτρα πιο πέρα.

Ο διοργανωτής Τζον Χιούγκο από το Super Happy Fun America επιχείρησε να υποβαθμίσει την παρουσία των νεοναζί λέγοντας πως “πάντα εμφανίζονται”, αλλά ότι “τελικά έφυγαν όταν τους φωνάξαμε”. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι η διαδήλωση έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτή την ιδεολογία, αλλά πως απλά είχε στόχο “να στηρίξουμε την αστυνομία”. Ισχυρίστηκε επίσης ότι άτομα από αντιφασιστική – αντιρατσιστική διαδήλωση διαμαρτυρίας στο ίδιο σημεία “άρπαξαν τα πράγματα μας”, οδηγώντας σε μικροσυμπλοκές.

Σε γενικές πάντως γραμμές οι δυο συγκεντρώσεις, κύλησαν χωρίς ιδιαίτερα επεισόδια, παρά τις έντονες κυρίως λεκτικές συγκρούσεις των δύο πλευρών, που ήταν  διαχωρισμένες από διάφορα εμπόδια, αλλά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την αστυνομία της Βοστώνης, δεν πραγματοποιήθηκε καμία σύλληψη.

Με πληροφορίες από bostonherald.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: