Nέο σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Γάζα – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Ακόμα και ασθενοφόρο παρεμπόδισε ο ισραηλινός στρατός από την περίθαλψη τραυματιών στη διάρκεια πορείας κατά των παράνομων εποικισμών στη Δυτική Όχθη.

Νέα επίθεση πραγματοποιεί από την Παρασκευή το Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας, στοχοποιώντας ανάμεσα σε άλλα ένα κέντρο αποκατάστασης ΑμεΑ, ένα νοσοκομείο για παιδιά, καθώς και ένα στρατόπεδο προσφύγων.  Ως συνήθως, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ δικαιολογούν την επιχείρηση ως απάντηση σε ρουκέτες που υποστηρίζουν πως εκτοξεύτηκαν από τη Χαμάς. 

Την ίδια στιγμή, δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις καταστολής στη διάρκεια διαδηλώσεων στη Δυτική Όχθη.

Στο χωριό Ντέιρ Γιαρίρ, βορειοανατολικά της Ραμάλα, ένας τουλάχιστον διαδηλωτής τραυματίστηκε από σφαίρες και πολλοί ακόμα αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι Ισραηλινές δυνάμεις παρεμπόδισαν τα Παλαιστινιακά ασθενοφόρα να προσέλθουν για τη μεταφορά όσων έχρηζαν νοσηλείας σε κοντινό νοσοκομείο.

Τραυματισμοί σημειώθηκαν και στο χωριό Καφρ Καντούμ, όπου ένα παιδί 10 ετών και ένας 19χρονος τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες Ισραηλινών στη διάρκεια πορείας για τον τερματισμό της κατοχής στην Παλαιστίνη.

Οι διαδηλώσεις αποτελούν παράλληλα αντίδραση στην επέκταση των παράνομων Ισραηλινών εποικισμών, που συνεχίζεται ακάθεκτη, παρά την καταδίκη από τον ΟΗΕ, με επίκεντρο τη Δυτική Όχθη. Εκμεταλλευόμενο τη σιωπηρή συνενοχή της διεθνούς κοινότητας, το Ισραήλ συνεχίζει να πνίγει στη βία και το αίμα την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού, που εν πολλοίς άοπλος συνεχίζει να μάχεται για το δικαίωμά του να ζήσει σε μια ανεξάρτητη πατρίδα.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: