Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο

Το χρονικό του θανάτου του και τα ερωτηματικά.

Ο Cherif Chekatt, ο φερόμενος τρομοκράτης στην επίθεση την Τρίτη το βραδυ στο Στρασβούργο, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε Πέμπτη το βράδυ στην περιοχή της Neudorf.
Η διαφυγή του διήρκησε 48 ώρες. Ο καταζητούμενος ως υπευθυνος για την επίθεση την Τρίτη στο Στρασβούργο, σκοτώθηκε από την αστυνομία δημόσιας ασφαλείας την Πέμπτη το βράδυ, λίγο μετά τις 21 μ.μ., στην περιοχή της Neudorf.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Ο Cherif Chekatt πλησίασε μια γυναίκα στους δρόμους της συνοικίας της Neudorf, η οποία παρατήρησε τον ίδιο τραυματισμένο και κάλεσε την «άμεση δράση».  Κατά συνέπεια, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έφτασε στη περιοχή, όπου ο ύποπτος άνοιξε πυρ εναντίον της αστυνομίας, η οποία και ανταπάντησε με πυρά.
Περισσότεροι από 700 αστυνομικοί και στρατιωτικοί (Εθνική Αστυνομία Raid, BIS δύναμη Sentinel) και δύο ελικόπτερα είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή για να προσπαθήσει να θέσει το ύποπτο υπό έλεγχο.
Τρίτη βράδυ είχε εισέλθει στο ιστορικό κέντρο της πόλης στη μέση της αγοράς των Χριστουγέννων και είχε ανοίξει πυρ αρκετές φορές στους περαστικούς.
Στην κατοχή του είχε ένα πιστόλι και ένα μαχαίρι, ενώ στη συνέχεια αντάλλαξε πυροβολισμούς με τις δυνάμεις ασφαλείας κατά την διάρκεια του χτυπήματος στο ιστορικό κέντρο του Στρασβουργου, όπου και τραυματίστηκε στο χέρι του, πριν καταφέρει να ξεφύγει με ένα ταξί. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκατρείς άλλοι τραυματίστηκαν από τον επιτιθέμενο, πέντε από αυτούς σοβαρά.
Ο Chérif Chekatt, ακινητοποιήθηκε από τα πυρά των δυνάμεων της αστυνομίας. Προς το παρόν είναι αδιευκρίνιστες οι λεπτομέρειες αν υπήρχε δυνατότητα να συλληφθεί εν ζωή και κατά πόσο υπήρξε και η βούληση από τις αρχές.

 

Α. Π.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: