Νέες ιστορίες για αγρίους από τη ΛΔ Κορέας και “μάνα που φυλακίστηκε γιατί δεν έσωσε πορτραίτα των Κιμ”

Ποδαρικό στο μιντιακό κυκεώνα ανοησίας για το 2020 έκανε μια ιστορία, που κακώς δε συμπεριλήφθη στις υποψηφιότητες για το Όσκαρ σεναρίου που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Δεν περνάει μήνας που πια που να μην ακούσουμε κάποιο ευφάνταστο σενάριο για τη μακρινή χώρα, που μόνο της έγκλημα είναι ότι διαθέτει ένα πολιτικό σύστημα μη αρεστό στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Ποδαρικό στο μιντιακό κυκεώνα ανοησίας για το 2020 έκανε μια ιστορία, που κακώς δε συμπεριλήφθη στις υποψηφιότητες για το Όσκαρ σεναρίου που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Το παραμύθι τελευταίας εσοδείας, θέλει γυναίκα από τη ΛΔΚ να αντιμετωπίζει το φάσμα ποινικής δίωξης, επειδή έσωσε τα δυο παιδιά της από φλεγόμενο σπίτι, αφήνοντας να καούν τα πορτραίτα των Κιμ Ιλ Σουνγκ και Κιμ Γιονγκ Ιλ. Στο εργάκι υπάρχει και άλλη οικογένεια της οποίας το σπίτι κάηκε, αλλά ο άντρας γύρισε και έσωσε τα πορτραίτα, και τώρα αντιμετωπίζεται λέει ως ήρωας, ενώ η “ύποπτη” οικογένεια βρίσκεται υπό έρευνα. Κι αν δεν έχετε ήδη ανατριχιάσει αρκετά με τη στυγνότητα του καθεστώτος που θέλει οι πολίτες του να καίγονται μαζί με τα πορτραίτα των ηγετών τους, όπως άλλοτε οι Ινδές χήρες με το μακαρίτη, η Daily NK, από την οποία ξεκίνησε η είδηση, προσθέτει και άλλη μια λεπτομέρεια που κάνει τον πρωταθλητή, ότι τα παιδιά της “ασεβούς” μητέρας δε λαμβάνουν αντιβίωση ως τιμωρία, ενώ εκείνη δεν μπορεί να τα επισκεφτεί. Κι όταν λέμε Daily NK, μιλάμε για ένα έντυπο με αποκλειστικό προσανατολισμό της συκοφάντησης της ΛΔΚ, με βάση μαρτυρίες αυτόμολων, η αξιοπιστία των οποίων προκαλεί αμηχανία ακόμα και στη Δύση, και ενός υποτιθέμενου “δικτύου πληροφοριοδοτών”, το οποίο προφανώς έχει μάτια σε κάθε γειτονιά και σε κάθε νοσοκομείο της χώρας. Η εφημερίδα έχει εφεύρει ή αναπαραγάγει και άλλες κορυφαίες στιγμές προσφοράς στην κωμωδία, όπως η εκτέλεση θείου του Κιμ Γιονγκ Ουν από 120 πεινασμένα σκυλιά ή εκτέλεση τραγουδίστριας K-pop φερόμενης ως ερωμένης του ηγέτη της χώρας επειδή είχε συμμετάσχει σε ροζ ταινίες.

Κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το επόμενο αφήγημα που θα σπάσει τα ταμεία, ίσως ότι πράκτορες της ΛΔΚ βρίσκονται πίσω από τις φωτιές στην Αυστραλία ή ότι νήπια μένουν νηστικά επειδή ζωγράφισαν αδέξια το πρόσωπο του Κιμ. Όπως λένε και οι αγγλοσάξωνες, ο ουρανός είναι το όριο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: