Νέα επίθεση στην Τουρκική Κομμουνιστική Νεολαία από μέλη του AKP

Ένα ακόμα επεισόδιο στην ατέλειωτη σειρά καταστολής κατά του αντιπολεμικού κι αντινατοϊκού κινήματος στην Τουρκία.

H Κομμουνιστική Νεολαία, όπως και άλλες αντιϊμπεριαλιστικές δυνάμεις στη γείτονα χώρα βρίσκονται εδώ και καιρό επισήμως στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών, ενώ όπου δεν πίπτει η επίσημη καταστολή, έρχονται να καλύψουν το κενό “αυθόρμητες” πρωτοβουλίες “αγανακτισμένων πολιτών”. Χθες σημειώθηκε ένα ακόμα από τα πολλά κρούσματα κατά της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, όταν δέχτηκαν επίθεση από δυο μέλη του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης.

Οι νεαροί κομμουνιστές μοίραζαν φυλλάδια αντινατοϊκού κι αντιϊμπεριαλιστικού περιεχομένου, με σύνθημα “Όσοι δε στοχοποιούν τον ιμπεριαλισμό δεν μπορούν να νικήσουν τους ιμπεριαλιστές” μπροστά από γυμνάσιο της Κωνσταντινούπολης. Την ίδια ώρα, αναρτώντας πανώ του κυβερνώντος κόμματος, δυο μη ταυτοποιημένα μέλη του ΑΚΡ επιτέθηκαν στους κομμουνιστές.

“Περιμένετε εδώ, καλέσαμε την αστυνομία”, είπαν οι επιτιθέμενοι, παρεμποδίζοντας τα μέλη της νεολαίας με αυτοκίνητο. Επιπλέον, τα δυο άτομα προσπάθησαν να συγκεντρώσουν κι άλλους οπαδούς του ΑΚΡ για να επιτεθούν στους κομμουνιστές.

“Δεν είστε ο λαός” είπαν τα μέλη του ΑΚΡ κι επιχείρησαν να επιτεθούν σωματικά στα μέλη της Κομμουνιστικής νεολαίας, αλλά τους απώθησε το πλήθος που προσέτρεξε σε συμπαράσταση.  Η Κομμουνιστική Νεολαία διοργανώνει αυτή την περίοδο μια εκτεταμένη αντιϊμπεριαλιστική κι αντινατοϊκή εκστρατεία σε όλη την Τουρκία, παρά τις επιθέσεις τις αστυνομίας και φασιστικών δυνάμεων. Αποκαλύπτοντας την υποκρισία του κυβερνώντος ΑΚΡ, οι κομμουνιστές καλούν σε αγώνα για να κλείσουν οι νατοϊκές και αμερικανικές βάσεις στη χώρα. Πολλά μέλη της Νεολαίας έρχονται αντιμέτωποι με συλλήψεις και επιθέσεις σε πανεπιστήμια διοργανώνοντας αντιϊμπεριαλιστικές εκδηλώσεις και διανέμοντας φυλλάδια.

Πηγή: sol.org.tr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: