Ναζιστική σημαία τυπωμένη στις σκάλες εμπορικού κέντρου στο Κίεβο (VIDEO)

Σκηνές εναλλακτικής ιστορίας για το πώς θα ήταν ο κόσμος σήμερα να είχε επικρατήσει ο Χίτλερ μας προσφέρει η σύγχρονη Ουκρανία.

Σοκαριστικές, ακόμα και για τα δεδομένα της σημερινής Ουκρανίας, είναι οι εικόνας που έρχονται από το εμπορικό κέντρο “Gorodok” στο Κίεβο, όπου σε κεντρική σκάλα του κτιρίου εικονίζεται αποτυπωμένη πάνω στα σκαλοπάτια, το μοτίβο της σημαίας των ναζί. Προφανώς μια τέτοια εικόνα δε βρέθηκε εκεί μόνη της, αλλά με συνειδητή ευθύνη των υπεύθυνων του εμπορικού κέντρου. Το βίντεο, σύμφωνα με τον Έντουαρντ Ντολίνσκι, διευθυντή του Εβραϊκού Συμβουλίου Ουκρανία, που το αναπαρήγαγε στο τουίτερ, προέρχεται από γυναίκα που το τράβηξε με το κινητό της το περασμένο Σάββατο. Μπορεί η ίδια να εμφανίζεται εμφανώς αγανακτισμένη και να λέει κάτι για φασισμό στην Ουκρανία, δυστυχώς όμως οι πελάτες που διακρίνονται στο βίντεο, εμφανίζονται ατάραχοι να περπατούν πάνω ή δίπλα από τα σκαλιά με τον αγκυλωτό σταυρό.

Το πρόσωπο του τέρατος εξάλλου έχει γίνει καθημερινότητα στο Κίεβο και ολόκληρη τη χώρα, με την πρωτεύουσα να γίνεται συχνά πυκνά θέατρο εθνικιστικών κι ακροδεξιών παρελάσεων, όπως το περασμένο Σάββατο, όταν πραγματοποιήθηκε πορεία προς τιμήν της 125ης επετείου από την ίδρυση της εθνικιστικής ουκρανικής οργάνωσης “Sokil”, με τους συμμετέχοντες να φέρουν πυρσούς και νεοναζιστικά σύμβολα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: