Ναζιστική σημαία σε κυβερνητικό κτίριο της Καλιφόρνια

Η σημαία δεν ήταν το μόνο ναζιστικό σύμβολο που μπορούσε να διακρίνει κανείς από το παράθυρο της Υπηρεσίας.

Με ένα απίστευτο θέαμα ήρθε αντιμέτωπος περαστικός στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, όταν αντίκρυσε μέσα από μισόκλειστο παράθυρο της Υπηρεσίας Σωφρονισμού κοντά στο κέντρο της πόλης, να κρέμεται μια ναζιστική σημαία. Το βίντεο ανέβασε στο διαδίκτυο ο Μάικλ Τζόνσον, με τη λεζάντα: “Αυτός είναι ένας άθλιος τρόπος να εκπροσωπείς αυτή την όμορφη πόλη, ιδιαίτερα σε κυβερνητικό κτίριο”.

Η σημαία δεν ήταν το μόνο ναζιστικό σύμβολο που μπορούσε να διακρίνει κανείς από το παράθυρο της Υπηρεσίας, καθώς από κάτω υπήρχαν σύμβολα ρατσιστικών οργανώσεων των ΗΠΑ, εμπνευσμένα από τα γερμανικά Ες – Ες. Το βίντεο του Τζόνσον έγινε γρήγορα βάιραλ, ενώ οι αρμόδιοι έσπευσαν να απομακρύνουν τα επίμαχα αντικείμενα, διατάσσοντας εσωτερική έρευνα για το περιστατικό. Σύμφωνα με αξιωματούχους, πιθανόν η παρουσία τέτοιων ναζιστικών «αξεσουάρ» σχετίζεται με τη φύση της υπηρεσίας, που ασχολείται με βιαστές και μέλη συμμοριών, αρκετές εκ των οποίων με ακροδεξιό υπόβαθρο. Αυτό ασφαλώς δεν αποτελεί δικαιολογία για το ότι τα αντικείμενα αυτά τοποθετήθηκαν σε δημόσια θέα, ορατά σε περαστικούς, ακόμα και οδηγούς αυτοκινητών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: