Ναυάγιο 51 προσφύγων στον Κρότωνα – Οι ντόπιοι έπεσαν στη θάλασσα για να τους σώσουν

Οι πρόσφυγες, ανάμεσά τους μικρά παιδιά κι ένα βρέφος, είχαν φτάσει κοντά στην ακτή με μια βάρκα με πανί που κινδύνευε να αναποδογυρίσει.

Συγκλονιστικές στιγμές διαδραματίστηκαν στον Κρότωνα της Καλαβρίας στην Κάτω Ιταλία πριν λίγες μέρας, στη διάρκεια ναυαγίου 51 Κούρδων προσφύγων, όταν κάτοικοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να τους σώσουν.

Οι πρόσφυγες είχαν φτάσει κοντά στην ακτή με μια βάρκα με πανί που κινδύνευε να αναποδογυρίσει. Τα ουρλιαχτά τους κινητοποίησαν τους κατοίκους που τους διέσωσαν και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε κέντρο υποδοχής προσφύγων. Έτσι αποφεύχθηκε η επανάληψη της περιπέτειεας των 32 μεταναστών του Sea Watch, που είχαν μείνει 19 μέρες στη θάλασσα μέχρι να λάβουν άδεια να δέσουν στη Μάλτα και να επαναπροωθηθούν στις χώρες τους.

Τη σκηνή περιγράφει ο δήμαρχος της περιοχής, Τζίνο Μούρτζι, που ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στην παραλία: «Με πήραν τηλέφωνο μετά τις 4, έφτασα εκεί και άκουσα τα απάνθρωπα ουρλιαχτά, κυρίως των γυναικών που φοβούνταν για τα παιδιά τους.» Οι μετανάστες φιλοξενήθηκαν αρχικά σε ξενοδοχείο της περιοχής, το οποίο κανονικά είναι κλειστό τους χειμερινούς μήνες, ευτυχώς όμως διαθέτει θέρμανση. Επιπλέον, οι ντόπιοι έσπευσαν να φέρουν κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες, ανάμεσά τους, πέντε γυναίκες και τέσσερα παιδιά, ακόμα κι ένα βρέφος λίγων μηνών. Σύμφωνα με μαρτυρία ενός από τους διασωθέντες, ένας φίλος του έπεσε στη θάλασσα κι από τότε αγνοείται. Οι 51 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο κέντρο υποδοχής της Σάντα Άννα για τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Με πληροφορίες από Corriere della Sera

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: