Να θυσιαστούν οι γέροι για να σωθεί η οικονομία προτρέπει ο ρεπουμπλικάνος αντικυβερνήτης του Τέξας

Έτοιμος να “θυσιαστεί” για τα έξι του εγγόνια δηλώνει ο 69χρονς Νταν Πάτρικ, καλώντας τους υπερήλικες “να φροντίσουν τον εαυτό τους”.

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει ώστε η καραντίνα να κρατήσει όσο το δυνατόν λιγότερο, ρεπουμπλικάνοι αξιωματούχοι προσπαθούν να περάσουν στο κοινό τους την ιδέα της “αυτοθυσίας” των μεγαλύτερων γενεών προς όφελος των νέων, ώστε να “μην καταρρεύσει η οικονομία”, δηλαδή τα κέρδη των καπιταλιστών. Σε χθεσινή εμφάνισή του στο γνωστό συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο 69χρονος αντικυβερνήτης του Τέξας, παραδοσιακού κάστρου των Ρεπουμπλικανών εδώ και δεκαετίες, Νταν Πάτρικ δήλωσε έτοιμος να θυσιαστεί, αν είναι να διασωθεί ο “αμερικανικός τρόπος ζωής” για τα παιδιά και τα εγγόνια του, καλώντας όλους τους συνομήλικούς του και γηραιότερους να πράξουν το ίδιο.

¨Το μήνυμά μου είναι, ας γυρίσουμε στη δουλειά, ας γυρίσουμε στη ζωή, ας φερθούμε έξυπνα και όσοι από εμάς είμαστε πάνω από 70, θα φροντίσουμε τους εαυτούς μας”, δήλωσε ο Νταν Πάτρικ, προσθέτοντας πως “δεν πρέπει να θυσιάσουμε τη χώρα”.

Απευθυνόμενος στον παρουσιαστεί, υποστήριξε πως κανείς δεν τον ρώτησε αν “ως ηλικιωμένος πολίτης, θες να ρισκάρεις την επιβίωσή σου με αντάλλαγμα να κρατήσεις την Αμερική ως την Αμερική που όλοι αγαπούν για τα παιδιά και τα εγγόνια σου; Αν αυτό είναι το αντάλλαγμα, εγώ είμαι μέσα”.

Προσπάθησε μάλιστα να παρουσιάσει αυτό τον κυνισμό περίπου ως αξιέπαινη πράξη, λέγοντας: “Αυτό δε με κάνει ευγενή ή γενναίο ή οτιδήποτε τέτοιο. Απλά νομίζω πως υπάρχουν πολλοί παππούδες στη χώρα σαν εμένα”, ισχυριζόμενος ότι αυτές τις μέρες μίλησε “με εκατοντάδες ανθρώπους, που λένε περίπου το ίδιο πράγμα. Ας μη χάσουμε όλη τη χώρα μας. Έχουμε οικονομική κατάρρευση”. Δήλωσε πως οι δηλώσεις Τραμπ που θεωρούν χειρότερα τα μέτρα από τον ίδιο τον ιό “αναπτέρωσαν την καρδιά του”, κι αναπαρήγαγε τη θεωρία πως “όπως είπε ο πρόεδρος, η θνησιμότητα είναι τόσο χαμηλή. Πρέπει να κλείσουμε όλη τη χώρα γι’ αυτό. Νομίζω πως μπορούμε να γυρίσουμε στη δουλειά”.

Ο παππούς έξι εγγονών πρόσθεσε πως “θα κάνει ό,τι μπορεί για να ζήσει”, αλλά “αν αρρωστήσω θα δοκιμάσω να γίνω καλύτερα, αν δε γίνω, δεν έγινα”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: