“Να φύγεις από εδώ Πακιστανέ” – Διπλή ρατσιστική επίθεση σε Έλληνες εστιάτορες στο Μπέρμινγχαμ

Επίθεση με πέτρες και λεκτικές προσβολές δέχθηκαν δυο αδέλφια από τη Θεσσαλονίκη στο εστιατόριό τους στο Μπέρμιγχαμ από μεθυσμένους ρατσιστές.

Στόχος ρατσιστικής επίθεσης έγιναν δυο φορές μέσα σε λίγες δυο Έλληνες μετανάστες από τη Θεσσαλονίκη στο Μπέρμιγχαμ, όπου μετανάστευσαν λόγω κρίσης το 2011 και άνοιξαν το εστιατόριο All Greek Street Food UK. Σύμφωνα με την καταγγελία τους στο facebook, πριν μια βδομάδα ένας άνδρας κλώτσησε τη τζαμαρία του εστιατορίου σπάζοντάς την, ενώ στη συνέχεια κλώτσησε μαζί με ένα φίλο του και τα δυο διπλανά μαγαζιά. Μετά από δύο μέρες ένας άλλος περαστικός προσπάθησε να ουρήσει στην είσοδο εν ώρα λειτουργίας. Αμφότεροι ήταν μεθυσμένοι. Όταν υπάλληλος του ζήτησε να πάει κάπου αλλού, εκείνος επιδόθηκε σε ρατσιστικό παραλήρημα, φωνάζοντας τους να φύγουν από την Αγγλία, πως «δεν πρέπει να είστε εδώ», ενώ χαρακτήρισε τον υπάλληλο «Πακιστανό».  Τα ρατσιστικά κίνητρα και των δύο επιθέσεων είναι σαφή .

Μπορεί κάποιοι, όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης, που καμάρωνε επιδεικτικά για τη ρατσιστική του συμπεριφορά σε μετανάστη που είχε το θράσος να μη θέλει τη σαλάτα του συσσιτίου του, να θεωρούν τον Έλληνα μετανάστη «ανώτερη κάστα» από όσους έρχονται στην πατρίδα μας, οι ρατσιστές όμως, ανεξαρτήτως χώρας και προέλευσης έχουν την ίδια ακριβώς γνώμη για κάθε ξένο και το ίδιο ακριβώς μίσος για τον άνθρωπο, Βρετανό, Έλληνα ή Πακιστανό.

Με πληροφορίες από cnn.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: