Να δουλέψουν στη συγκομιδή όσοι πάρουν οικονομικό βοήθημα θέλει η Ιταλίδα υπουργός Γεωργίας

Η υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας, Τερέζα Μπελανόβα, πρότεινε πως όσοι λάβουν οικονομικό βοήθημα από το κράτος, θα πρέπει να συμμετάσχουν στην αγροτική παραγωγή, υπονοώντας κατάρρευση της σοδειάς και διατροφικά προβλήματα αν δε συμβεί κάτι τέτοιο.

Το ιδεολόγημα πως “έρχονται οι μετανάστες και μας παίρνουν τις δουλειές” καταρρέει και στην Ιταλία, όπου λόγου κορονοϊού, οι μετανάστες που εργάζονταν στα χωράφια επέστρεψαν στις πατρίδες τους. Επειδή όμως το ιταλικό γεωργικό κεφάλαιο δε διατίθεται να πληρώσει δεκάρα παραπάνω από τα ψίχουλα που συνήθιζε να δίνει στους αλλοδαπούς απόκληρους, το αστικό πολιτικό προσωπικό στρέφεται σε εγχώριους υποψήφιους δούλους να καλύψουν το προσωρινό κενό.

Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας, Τερέζα Μπελανόβα, πρότεινε πως όσοι λάβουν οικονομικό βοήθημα από το κράτος, θα πρέπει να συμμετάσχουν στην αγροτική παραγωγή, υπονοώντας κατάρρευση της σοδειάς και διατροφικά προβλήματα αν δε συμβεί κάτι τέτοιο : «Πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε όλοι οι πολίτες που θα πάρουν οικονομικό βοήθημα, να συμβάλουν στην συγκομιδή, διότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης», υποστήριξε η υπουργός, που ανήκε στο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι “Ζωντανή Ιταλία”, προσθέτοντας πως «Είναι ανάγκη να διαπιστωθεί προσεκτικά ποιες είναι ανάγκες της κάθε περιοχής και πόση εργασία μπορεί να προσφερθεί. Θέλουμε να δημιουργήσουμε προσεκτικά μια μέθοδο για να αντιμετωπίσουμε σοβαρά την κατάσταση, φθάνοντας σε λύση».

Ουσιαστικά η Ιταλίδα υπουργός θέλει να ωθήσει εκατομμύρια Ιταλούς που χάνουν τη δουλειά τους προσωρινή ή πιο μόνιμα σε καταναγκαστική εργασία, με αντάλλαγμα ένα ισχνό επίδομα, προσφέροντας φτηνά ή και δωρεάν εργατικά χέρια στα αφεντικά του κλάδου. Aκόμα πιο θλιβερό είναι ότι η πρόταση προέρχεται από μια γυναίκα που υπήρξε η ίδια εποχική εργάτρια από τα 15 της χρόνια στο φτωχό ιταλικό νότο, όπως και οι γονείς της, με πολύχρονη δράση στο αγροτικό κίνημα, αλλά και πλήρη ενσωμάτωση στο αστικό σύστημα εξουσίας, που πιστά υπηρετεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: