“Να ανοίξουμε πυρ” – Οργάνωση αστυνομικών σε διαθεσιμότητα ζητά αληθινά πυρά κατά “της άκρας αριστεράς”

Μέσω της σελίδας της οργάνωσης “Εκτός υπηρεσίας” στο facebook, τα μέλη της, καλούν ούτε λίγο ούτε πολύ τους συναδέλφους τους σε δολοφονίες αντιφρονούντων, τους οποίος αποκαλούν “αγρίους”.

Την ώρα που η Γαλλία συγκλονίζεται από διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και το νόμου περί “καθολικής ασφάλειας” που απαγορεύει την ανάρτηση οπτικοακουστικού υλικού βιαιοπραγιών από τα όργανα της τάξης, αστυνομικοί ζητούν ανοιχτά με ανάρτησή τους να χρησιμοποιούνται κανονικά πυρά κατά διαδηλωτών.

Ο λόγος για την οργάνωση “Εκτός υπηρεσίας”, που αποτελείται από αστυνομικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, προφανώς γιατί τα παραπτώματά τους παραείναι βαριά για να συγκαλυφθούν εξαρχής, όπως γίνεται στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Μέσω της σελίδας της στο facebook, τα μέλη της, που σημειωτέον δεν έχουν ακόμα εκδιωχθεί από το σώμα, τουλάχιστον πριν ολοκληρωθεί η σε βάρος τους έρευνα, καλούν ούτε λίγο ούτε πολύ τους συναδέλφους τους σε δολοφονίες αντιφρονούντων, τους οποίος αποκαλούν “αγρίους”: “Ο φόβος θα αλλάξει στρατόπεδο και η τάξη και η πειθαρχία θα επιστρέψουν όταν οι άγριοι ακούσουν να επιχειρηματολογεί η θανατηφόρα εκπυρσοκρότηση μιας σφαίρας SIG SAUER 9 χιλιοστών”.

Οι ίδιοι “λεβέντες” κάνουν λόγο για “νόμιμη αυτοάμυνα” και απαιτούν να “σταματήσουμε να λυπόμαστε τους πολιτοφύλακες της άκρας αριστέράς”, ζητώντας να μην χρησιμοποιούνται πια πλαστικές σφαίρες, αλλά “να ανοίξουμε πυρ”.

Στην ίδια σελίδα, ο διαχειριστής εκφράζει την αμέριστη στήριξή τους στους “συναγωνιστές του 17ου”, αναφερόμενος σε μονάδα της αστυνομίας που ελέγχεται για την επίθεση μελών της κατά του μαύρου μουσικού παραγωγού Μισέλ Ζεκλέρ μέσα σε στούντιο. Ο ίδιος μάλιστα προκλητικά ζητά “φυλακή για το Μισέλ, όχι για τ’ αδέρφια μας”.

Η επίμαχη ανάρτηση κατέβηκε μετά το σάλο, ενώ η ηγεσία της γαλλικής αστυνομίας έχει παραπέμψει την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως η “νόμιμη κρατική βία” μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνη με τις φαντασιώσεις εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων που φέρει ένα όχι αμελητέο τμήμα των ενστόλων, και γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη όσο ο φόβος μπροστά στον “εχθρό λαό” εντείνεται.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: