Μυστήριο γύρω από τον απαγχονισμό Αφροαμερικανού στην Καλιφόρνια – “Δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις” υποστηρίζει η οικογένεια

Η σκηνή του θανάτου του 24χρονου Robert Fuller γεννά πολλά ερωτηματικά ως προς την αρχική εκτίμηση της αστυνομίας για αυτοκτονία.

Πολλά ερωτηματικά γεννά ο απαγχονισμός του Αφροαμερικανού Robert Fuller από δέντρο στο Πάλμσντεηλ της Καλιφόρνιας, με τον γενικό εισαγγελέα της πολιτείας να έχει διατάξει ανεξάρτητη έρευνα ώστε να ξεκαθαριστεί αν επρόκειτο για αυτοκτονία ή για εγκληματική ενέργεια. Ο ίδιος δήλωσε πως τον “προσέγγισε μια σειρά τοπικών ηγετών της νότιας Καλιφόρνιας” για το ζήτημα, αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει αν θεωρεί πρόωρο το αρχικό πόρισμα της αστυνομίας περί αυτοκτονίας.

Το παράρτημα του τοπικού σερίφη Άλεξ Βιγιανούεβα ανακοίνωσε επίσης πως θα μελετήσει τυχόν ύπαρξη βίντεο, θα αναλύσει το σκοινί που χρησιμοποιήθηκε στο θάνατο του άνδρα και τον ιατρικό του φάκελο, ενώ θα υπάρξει και επικοινωνία με την Κοινωνική πρόνοια, που φαίνεται να είχε σχέση με το θύμα.

Ο ιατροδικαστής Τζόναθαν Λούκας δήλωσε πως αρχικά ο θάνατος θεωρήθηκε αυτοκτονία, ωστόσο “θεωρήσαμε συνετό να το πάρουμε πίσω και να ψάξουμε το ζήτημα βαθύτερα”, ενώ σε αναμονή βρίσκονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Στην έρευνα έχει εμπλακεί και το FBI, που ερευνά παράλληλα το θάνατο ενός άλλου μαύρου άνδρα στο Βίκτορβιλ υπό παρόμοιες συνθήκες. Η οικογένεια του 24χρονου Fuller δεν έχει πειστεί με τις ως τώρα εξηγήσεις των αρχών και ζητά μια ανεξάρτητη ιατροδικαστική εξέταση. “Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια για ό,τι πραγματικά συνέβη”, λέει η Ντάιαμοντ Αλεξάντερ, αδερφή του θύματος, προσθέτοντας πως “Όλα όσα μας είπαν δεν είναι σωστά. Απλά θέλουμε την αλήθεια. Ο αδερφός μου δεν ήταν αυτοκτονικός. Ήταν ένας επιζήσας”. Όσοι τον γνώριζαν, περιγράφουν έναν εσωστρεφή άντρα που αγαπούσε τη μουσική, τα άνιμε και τα βιντεοπαιχνίδια. Λίγες μέρες πριν βρεθεί απαγχονισμένος είχε λάβει μέρος σε διαδήλωση για το Τζορτζ Φλόιντ.

Τα στοιχεία που δημιουργούν υποψίες για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του Fuller είναι πως το δέντρο ήταν εύκολα προσβάσιμο για να σκαρφαλώσει κάποιος, δεδομένου ότι το σκοινί βρέθηκε ότι δέθηκε από κάποιον πάνω στο δέντρο κι όχι κάτω στο έδαφος. Επιπλέον, στο σημείο δε βρέθηκε καρέκλα, που χρησιμοποιείται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Το μόνο που βρέθηκε είναι το κινητό, το σακίδια και κάποια πράγματα που είχε στην τσέπη του ο άνδρας.

Τη διαλεύκανση της υπόθεσης ζητούν και διαδηλωτές από την τοπική κοινότητα, κάποιοι από τους οποίους συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο για να εκφράσουν τα αιτήματά τους. “Ως κοινότητα, θεωρώ πως πρέπει να συνεχίσουμε να εμφανιζόμαστε, να ξέρει η οικογένεια ότι είμαστε εδώ γι’ αυτούς αλλά και να ξέρει η αστυνομία και οι δημοτικοί άρχοντες πως δε θα αφήσουμε να παραγκωνιστεί ή να ξεχαστεί το θέμα”, λέει η 23χρονη Ιμάνι Μάρτιν που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Η υπόθεση ξαναφέρνει στο φως και την υπόθεση του 38χρονου Αφροαμερικανού Μάλκολμ Χαρς, που πριν δυο περίπου εβδομάδες βρέθηκε απαγχονισμένος στο Βίκτορβιλ της Καλιφόρνιας, με την αστυνομία να θεωρεί ότι πρόκειται για αυτοκτονίας. Ωστόσο η έρευνα ακόμα δεν έχει κλείσει, με την οικογένεια του θύματος να φοβάται πιθανή συγκάλυψη της υπόθεσης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: