“Μμμ… εμβόλια!” – Με ένα εμβόλιο δώρο burger και πατάτες! – Ο δήμαρχος Ν. Υόρκης δελεάζει τους πολίτες να εμβολιαστούν

Όταν οι αρχές επιστρατεύουν μπέργκερ και πατάτες ως… κίνητρο για τα εμβόλια, κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στη μητρόπολη του καπιταλισμού. Και δεν είναι οι πατάτες…

Θρίαμβος του παραλογισμού και της αλλοτρίωσης; Της αποβλάκωσης και του σύγχρονου πνευματικού μεσαίωνα; Ή απλά χρεοκοπία και σήψη ενός σάπιου συστήματος; Όλα αυτά είναι στιγμιότυπα της ίδιας εικόνας, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού -που δε διαφέρει και τόσο πολύ από όσα γίνονται σε εμάς.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο επιχειρεί να δελεάσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, δίνοντάς τους ως κίνητρο ότι θα λάβουν δωρεάν ένα μικρό γεύμα με μπέργκερ και πατάτες! Όσο απίθανο (και αμερικανικό) και αν ακούγεται, υπάρχει ως πειστήριο και το βίντεο!

Κι επειδή είμαστε στις ΗΠΑ, δεν είναι προφανώς τόσο απλό. Ο δήμαρχος έπρεπε να δοκιμάσει ζωντανά στον αέρατο μπέργκερ του, και να μας πει μασουλώντας πόσο ωραίο είναι, προκαλώντας ευχάριστους συνειρμούς (του μπέργκερ) με το εμβόλιο…

-Μμμ, εμβόλιο…

Κάτι σαν το αντίστοιχο δικό μας “τα λιγουρεύεστε;”, αλλά με κυριολεκτική διάσταση.

Κανονικά θα έπρεπε να τρίψει και την κοιλιά του, όπως μας “δίδαξαν” τα Φιλαράκια -που παρεμπιπτόντως, επιστρέφουν μες στον μήνα με ένα ακόμα επεισόδιο, για να κάνουμε έναν ακόμα συνειρμό με την πόλη του δημάρχου.

Σημειωτέον ότι μιλάμε για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, θεωρητικά δηλαδή το “αντίπαλο δέος” στη μαύρη αντίδραση του Τραμπ και διάφορους ψεκασμένους.

Αλήθεια, χρειάζονται πολλές ακόμα αποδείξεις για να καταλάβει κανείς τι σαπίλα επικρατεί στη μητρόπολη του καπιταλισμού που θεωρείται το λίκνο της δημοκρατίας και της ελευθερίας δυτικού τύπου; Όταν η αποβλάκωση έχει φτάσει σε τέτοια σημεία, που πρέπει να παίξει κανείς με τους όρους της για να την “ακυρώσει” (εν προκειμένω τους αρνητές του ιού και των εμβολίων), στην πραγματικότητα την επιβραβεύει και πιστοποιεί απλώς ότι κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο “βασίλειο της ελευθερίας” του καπιταλισμού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: