Mήνυση κατά του Ερντογάν και της αστυνομίας υπέβαλε το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας για την καταστολή σε βάρος των φοιτητών

Η προσφυγή έγινε στο γενικό εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης από το δικηγόρο – εκπρόσωπο του ΤΚΡ, Οζγκιούρ Μουράτ Μπουγιούκ.

Μήνυση κατά του προέδρου Ερντογάν, του υπουργού Εσωτερικών Σοϊλού και του εκπροσώπου τύπου του, του κυβερνητικού εταίρου εθνικιστή ηγέτη Μπαχτσελί, και της αστυνομίας, υπέβαλλε το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας. Οι κατηγορίες αφορούν το βασανισμό φοιτητών στις 22 Φλεβάρη, όπως και την χρήση προσβολών και απειλών. Η προσφυγή έγινε στο γενικό εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης από το δικηγόρο – εκπρόσωπο του ΤΚΡ, Οζγκιούρ Μουράτ Μπουγιούκ. Ο ίδιος, δήλωσε πως “Κανείς δεν μπορεί να προσβάλλει, απειλήσει, στοχοποιήσει την προοδευτική νεολαία, τον τιμημένο λαό της χώρας. Δε θα υπακούσουν και θα ζητήσουν την τιμωρία των υπεύθυνων.”

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν από τις 2 Γενάρη, όταν ο πρόεδρος Ερντογάν διόρισε ως νέο πρύτανη του πανεπιστήμιου του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη εγκάθετο του κόμματός του ως πρύτανη. Την 1 Φλεβάρη είχαν ήδη συλληφθεί 159 φοιτητές, προκειμένου να κατασταλλούν οι διαμαρτυρίες των φοιτητών. Η καταστολή δεν πέτυχε το σκοπό της, αλλά αντίθετα οι διαμαρτυρίες φούντωσαν και εξαπλώθηκαν σε πανεπιστήμια ολόκληρης της χώρας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκε και ο Εράι Τουρκντογάν, ο οποίος δήλωσε πως “Δε χρειάζεται να είσαι φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου για να παλέψεις ενάντια στις αντιδραστικές καπιταλιστικές επεμβάσεις, τη βία, την τυρρανία, αλλά απλά ένας από τους χιλιάδες φοιτητές που αντιμετώπισαν βία, προσβολές και απειλές. Ξεκινάμε το νομικό αγώνα με αυτή τη μήνυση ενώ ο αγώνας στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από sol.org.tr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: