Μήνυμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας για τα 20 χρόνια του ΠΑΜΕ

Τη σημασία της παρουσίας του ΠΑΜΕ τα τελευταία 20 χρόνια ως πρότυπο και για τον αγώνα της εργατικής τάξης στην Τουρκία, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Τμήμα του ΤΚΡ.

Το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης στέλνει το Εργατικό Τμήμα του ΤΚΡ, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Υπογραμμίζει τα επιτεύγματα του μετώπου αυτές τις δεκαετίες, τα συμπεράσματα που βγαίνουν και σε διεθνές επίπεδο από τη δράση του, καθώς και τη λειτουργία του ως προτύπου για την οργάνωση της τουρκικής εργατικής τάξης:

Από τότε που ιδρύθηκε το 1999 στην Ελλάδα, το ΠΑΜΕ ηγείται στην πάλη να δημιουργήσει μια εστία που υπερασπίζεται τα ταξικά συμφέροντα μέσα στο εργατικό κίνημα. Την ίδια ώρα που διεξάγει μια σταθερή πάλη για την προστασία των βασικών επιτευγμάτων της εργατικής τάξης ενάντια στις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις που διαπράττουν μια σειρά κυβερνήσεων, το ΠΑΜΕ σταθερά καταγγέλλει και αμφισβητεί τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Ένα άλλο γεγονός που αποδεικνύει ξεκάθαρα οι δυο δεκαετίες εμπειρίας του ΠΑΜΕ στο διεθνές εργατικό κίνημα είναι πως η πάλη για την προστασία και τη βελτίωση των επιτευγμάτων της εργατικής τάξης μπορούν να πετύχουν μόνο όταν γίνονται σε πολιτική βάση και με πολιτικό περιεχόμενο.

Είναι σαφές πως τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη δεν μπορούν να ειδωθούν ανεξάρτητα από την παρούσα κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού και τις επιθετικές τάσεις του ιμπεριαλιστικού συστήματος. Από αυτή την άποψη, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ εκπληρώνουν συμπληρωματικές ενέργειες και ενεργούν ως δράστες κάθε είδους καταστροφικής πολιτικής.

Σε πολλές χώρες του κόσμου, το ΠΑΜΕ παίζει ηγετικό ρόλο στη δημιουργία ενός αντικαπιταλιστικού μετώπου σε αλληλεγγύη με τα συνδικάτα και τις οργανώσεις της εργατικής τάξης που παλεύουν κατά του ιμπεριαλισμού και των αιματηρών του εργαλείων. Ενάντια στη διαβρωτική επίδραση των συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών και ομοσπονδιών υπό τον έλεγχο ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, το ΠΑΜΕ οικοδομεί ένα διαφορετικό, ταξικό εργατικό κίνημα ταιριαστό με το ρόλο που παίζει στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ).

Θεωρούμε την ανειρήνευτη πάλη που διεξάγει το ΠΑΜΕ για πολλά χρόνια πολύ σημαντική και μοιραζόμαστε τους στόχους της. Ως Εργατικό Τμήμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚΡ), οι προσπάθειές μας στοχεύουν στην ενίσχυση της εργατικής πάλης δημιουργώντας μια παρόμοια γραμμή πάλης σύμφωνα με τις ανάγκες της εργατικής τάξης στην Τουρκία.

Με την ευκαιρία της 20ης επετείου του ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο του ΤΚΡ συγχαίρει το ΠΑΜΕ κι εκφράζει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη του.

Ζήτω το ΠΑΜΕ!

Ζήτω η ταξική αλληλεγγύη!

Εργατικό Τμήμα του ΤΚΡ

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: