Μήνυμα της Κομμουνιστικής νεολαίας Τουρκίας στους φοιτητές για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Σε επίπεδα ρεκόρ βρίσκεται ο αριθμός των φοιτητών που διακόπτουν τις σπουδές τους, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος των σπουδών ή την ανάγκη να δουλεύουν για να ζήσουν και να σπουδάσουν. 

Άνοιξαν τη Δευτέρα τα πανεπιστήμια στην Τουρκία, σε μια περίοδο που και η ανώτατη εκπαίδευση, όπως το σύνολο της τουρκικής κοινωνίας, κατακλύζονται από θρησκοληψία, αντίδραστικές και αντιεπιστημονικές απόψεις, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό η ανεργία των νέων πτυχιούχνων. Σε επίπεδα ρεκόρ βρίσκεται και ο αριθμός των φοιτητών που διακόπτουν τις σπουδές τους, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος των σπουδών ή την ανάγκη να δουλεύουν για να ζήσουν και να σπουδάσουν.

Απευθυνόμενη στους φοιτητές, η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας τους φοιτητές να ορθώσουν ανάστημα απέναντι σε μια πολιτική που στέκεται εμπόδιο στα όνειρά τους και το μέλλον τους.

“Είμαστε εδώ για το μέλλον μας”

Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά αρχίζει σήμερα. Καλώς ήρθατε, συμφοιτητές μας!

Φυσικά, τα προβλήματα της χώρας αντανακλώνται στα πανεπιστήμια. Στα πανεπιστήμια, αντιμετωπίζουμε οικονομικές δυσκολίες, μισογυνισμό, μίσος για την επιστήμη. Ακριβά βιβλία, ενοίκια, τμήματα πανεπιστημίου με χώρους προσευχής αντί για εργαστήρια κλπ.

Κάποιοι από μας είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται για χαμηλά ημερομισσθία: κάποιοι από μας δολοφονήθηκαν από αφεντικά σαν τη Σουλέ Τσετ (23χρονη φοιτήτρια που φέρεται να βίαστηκε και να δολοφονήθηκε από το αφεντικό της κι ένα φίλο τους στην Άγκυρα). Ξέρουμε πως αυτό συνεχίζεται διαρκώς, δε φτάνει όμως απλά να γνωρίζουμε τα γεγονότα. Το να τα αγνοούμε ή απλά να λυπόμαστε ή να θυμώνουμε επίσης δε φτάνει.

Γιατί είμαστε το λαμπρό μέλλον αυτής της χώρας.

Πρέπει να ξέρουμε πως τα πανεπιστήμια που θέλουμε μπορούν να υπάρξουν μόνο όταν δημιουργηθεί η χώρα που θέλουμε!

Μια χώρα όπου τα πανεπιστήμια είναι δρόμος προς την ανεργία, όπου η ποιότητα της εκπαίδευσης σταδιακά μειώνεται, όπου απαγορεύονται τα πολιτιστικά δρώμενα, όπου η νεολαία χάνει την ελπίδα για το μέλλον και βλέπει στα ναρκωτικά τη σωτηρία, είναι μια χώρα όπου έχουν κυριαρχήσει η εκμετάλλευση, η ανισότητα κι η ανεργία.

Δε θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα σαν αυτή. Δε θέλουμε να κλείσουμε τα μάτια σε αυτά τα θέματα και να μπούμε σε ένα δυσκολότερο μέλλον, αφού κάτσουμε για χρόνια στα πανεπιστημιακά έδρανα.

Ξεκινάμε το νέο ακαδημαϊκό έτος αντιτιθέμενοι σε αυτή την ανοησία.

Θα συζητήσουμε το πανεπιστημίο και τη χώρα που θέλουμε, όχι μόνο τα προβλήματα που έχουμε, Θα φέρουμε τις συζητήσεις που γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες στα αμφιθέατρα. Θα παλέψουμε για να ξαναπάρουμε όλα όσα μας έκλεψαν.

Είμαστε οι μελλοντικοί δικηγόροι, εργαζόμενοι στην υγεία, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, επιστήμονες αυτής της χώρας και είμαστε εδώ!

Θα βρεθούμε μαζί και θα ξαναφτιάξουμε τα πανεπιστήμια και τη χώρα μας. Γιατί βλέπουμε τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ του μέλλοντος της κοινωνίας και του πανεπιστημίου.

Η Κομμουνιστική Νεολαία λέει πως είμαστε εδώ για τη χώρα μας, μια διαφωτισμένη χώρα και για το σοσιαλισμό.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να γίνουν ελπίδα της ανθρωπότητας, ο φάρος της κοινωνικής προόδου και να πορευτούν ενάντια στο σκοτάδι που μας περιβάλλει.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: