Μήνυμα αλληλεγγύης του ΚΚΕ στο Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων της Ισπανίας ενόψει των εκλογών της Κυριακής

Ενώ τα κυρίαρχα ΜΜΕ στη χώρα μας και διεθνώς ασχολούνται με το Σάντσεθ και τη διαφαινόμενη συμμαχία του με τους Ποδέμος, το ΚΚΕ στηρίζει τη μόνη δύναμη που κρατά ψηλά τις σημαίες του αγώνα στην Ισπανία, μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες.

To ορθόδοξο Πάσχα φέτος συμπίπτει με τις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, όπου το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται κυρίως στο αν ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ κατορθώσει να επιβεβαιώσει το προβάδισμα των δημοσκοπήσεων και με ποιους θα σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας. Επιπλέον, πολλή συζήτηση γίνεται για το ενδεχόμενο εισόδου στη βουλή του VOX,  κάτι που θα αποτελούσε την πρώτη φορά που ακροδεξιό κόμμα εκπροσωπείται σε εθνικό επίπεδο μετά τη δικτατορία του Φράνκο. Στι9ς εκλογές συμμετέχει ωστόσο, για πρώτη φορά με το νέο του όνομα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων της Ισπανίας, αποτελώντας το μόνο συνεπή ταξικό πόλο σε μια χώρα με πολύπαθο κομμουνιστικό κίνημα. Μπροστά σε αυτή τη γεμάτη προκλήσεις μάχη, το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους Ισπανούς συντρόφους, σε ένα μήνυμα που με εμφανή ενθουσιασμό ανήρτησαν οι ίδιοι στα ΜΚΔ:

Στήριξη του ΚΚΕ στην υποψηφιότητα του PCTE στις γενικές εκλογές της ερχόμενης 28ης Απρίλη. Η αλληλεγγύη σας είναι παράδειγμα διεθνισμού, ευχαριστούμε αδέλφια από την Ελλάδα!

Ακολουθεί σε μετάφρασή μας η ανακοίνωση:

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του με το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων της Ισπανίας μπροστά στην εκλογική μάχη της 28ης Απρίλη.

Παρακολουθούμε με προσοχή τις ακούραστες προσπάθειες του κόμματός σας προς όφελος των συμφερόντων της εργατικής τάξης, τα λαϊκά στρώματα, για τα δικαιώματα της νεολαίας. Το ΚΚΕΙ συμβάλλει μαχητικά στην οργάνωση της πάλης κατά της αντεργατικής πολιτικής του κεφαλαίου, ενάντια στο τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων, που θα συνεχιστούν ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα αναλάβει τη διακυβέρνηση και ποιο κόμμα θα αναλάβει το ρόλο του κυβερνητικού εταίρου. Γι’αυτό η ψήφος στο ΚΚΕΙ είναι η επιλογή που θα ενισχύσει τη θεμελιώδη υπόθεση της οργάνωσης της ταξικής πάλης την  επόμενη μέρα, για την ενδυνάμωση της λαϊκής αντιπολίτευσης, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων σε σταθερή και μόνιμη δουλειά, στην υγεία και την παιδεία, δωρεάν και ποιοτικά, για όλα τα δικαιώματα. Για να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση και να ενισχύσουμε την πάλη ενάντια στην καπιταλιστική εξουσία.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών της Ισπανίας, με τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτουβουλία μαζί με 29 ακόμα άλλα εργατικά και κομμουνιστικά κόμματα στην Ευρώπη, συμβάλλει στον αγώνα των κομμουνιστών για τα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη.

Δεχτείτε σύντροφοι τις θερμότερες ευχές του ΚΚΕ για επιτυχία στην εκλογική μάχη

Τμήμα Διεθνών σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: