Μεξικανοί διαδηλώνουν για να κλείσουν τα σύνορα σε Αμερικανούς υπό το φόβο του κορονοϊού

Θεωρητικά τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών έχουν κλείσει για όλους όσοι δε μετακινούνται για σημαντικούς επαγγελματικούς λόγους, αλλά υπάρχουν καταγγελίες ότι ο έλεγχος της εφαρμογής της απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων δεν τηρείται σχολαστικά.

Θεωρητικά τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών έχουν κλείσει για όλους όσοι δε μετακινούνται για σημαντικούς επαγγελματικούς λόγους, αλλά υπάρχουν καταγγελίες ότι ο έλεγχος της εφαρμογής της απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων δεν τηρείται σχολαστικά. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Χοσέ Λουίς Ερνάντες, μέλους της μεξικανικής ομάδας διαμαρτυρίας:

Δεν υπάρχουν τεστ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αυτή την πανδημία. Γι’ αυτό είμαστε εδώ στο Νογάλες. Κάνουμε αυτή την ενέργεια για να καλέσουμε τον Μεξικανό πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ να δράσει τώρα.

Προς το παρόν το Μεξικό έχει συγκριτικά λίγα κρούσματα, ειδικότερα σε σχέση με τις ΗΠΑ που μέσα σε ένα μήνα αναρριχήθηκαν στην κορυφή του κόσμου με πάνω από 100000 καταγεγραμμένα περιστατικά.

Κατά μία ειρωνεία της ιστορίας , η χώρα όπου ο Τραμπ θέλει να ανεγείρει τείχος για να μην περνάν μετανάστες, τώρα δε θέλει επισκέψεις από τις ΗΠΑ. Μόνο στην Αριζόνα έχουν καταγραφεί 400 κρούσματα, ενώ στη Σονόρα ως τώρα υπάρχουν 4 επίσημα κρούσματα, το πρώτο εκ των οποίων προέρχεται από έναν ηλικιωμένο που πρόσφατα επέστρεψε από τις ΗΠΑ.

Οι πρόεδροι και των δύο χωρών έχουν επικριθεί για την ολιγωρία τους σχετικά με την αντιμετώπιση του COVID-19, αφού ο Τραμπ μόλις τις τελευταίες μέρες άρχισε να παίρνει κάποια μέτρα, που είναι αμφίβολο αν μπορούν πλέον να ανακόψουν την πορεία του ιού, ενώ και ο Μεξικανός ομόλογος τους του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ συνεχίζει τις συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας, δίνει χειραψίες σε οπαδούς του και ασπάζεται βρέφη.

Με πληροφορίες από indy100.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: