Με το μότο της Λίβερπουλ πανηγύρισε ο Νικολά Ντιμιτρόφ την εισδοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Οι εναλλακτικές “Keep walking” και “Stand by me” απορρίφθηκαν, η πρώτη για λόγους γκρίζας διαφήμισης και η δεύτερη ως υπερβολικά γλυκανάλατη για μια τέτοια ρωμαλέα ιστορική εξέλιξη. 

Ο βήχας κι ο έρωτας για τον ιμπεραλισμό δεν κρύβονται. Δεν είχε λοιπόν κανένα λόγο από τη δική του σκοπιά να μην πανηγυρίσει για την είσοδο της ΠΓΔΜ – οσωνούπω Βόρειας Μακεδονίας – στο ΝΑΤΟ ο υπουργός εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ. Ο τρόπος που επέλεξε μεταξύ άλλων ήταν μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ, όπου παρήλλαξε το αγαπημένο σύνθημα της Λίβερπουλ “You ‘ll never walk alone” από το ομώνυμο τραγούδι του 1945 που έγινε ύμνος του κλαμπ (ως κομμάτι ενός μεταπολεμικού μιούζικαλ), το οποίο ως γνωστόν κοσμεί και την είσοδο της έδρας της αγγλικής ομάδας στο Άνφιλντ.

“We will never walk alone – again” έγραψε ο υπουργός εξωτερικών της γειτονικής χώρας, για να σχολιάσει με τη σειρά του ανάρτηση του γγ του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ που επέχαιρε για τη διεύρυνση της βορειοατλαντικής συμμαχίας, ανυπομονώντας λέει για τη μέρα που 30 σημαίες θα ανεμίζουν στην έδρα του ΝΑΤΟ. Οι εναλλακτικές “Keep walking” και “Stand by me” απορρίφθηκαν, η πρώτη για λόγους γκρίζας διαφήμισης και η δεύτερη ως υπερβολικά γλυκανάλατη για μια τέτοια ρωμαλέα ιστορική εξέλιξη.

Δεν ξέρουμε αν ο Ντιμιτρόφ εκφράζει τη βεβαιότητα της αστικής τάξης της χώρας του πως δε θα “είναι πια μόνη” στα Βαλκάνια, διεκδικώντας από καλύτερες θέσεις μια αναβάθμιση του περιορισμένου ως σήμερα ρόλου της στην περιοχή. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο λαός της μέλλουσας Β. Μακεδονίας έχει πλέον κάθε λόγο να αισθάνεται πιο μόνος από ποτέ, αφού μόνο ευημερία και ασφάλεια δεν πρόκειται να φέρει η ένταξή του σε έναν οργανισμό – πρωταγωνιστή πολέμων στα Βαλκάνια και σε όλο τον κόσμο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: