Με κουμπούρια θα γυρνάνε εκπαιδευτικοί στη Φλόριντα μέσα στην τάξη

Μοναδική προϋπόθεση οι εκπαιδευτικοί να έχουν περάσει πρόγραμμα εκπαίδευσης 144 ωρών

Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη η οπλοφορία των εκπαιδευτικών στη Φλόριντα, εξαγγελία που ο Τραμπ και το λόμπι της National Rifle Association είχαν κάνει από την πρώτη στιγμή των πυροβολισμών σε σχολείο του Πάρκλαντ, που άφησε πίσω του 17 νεκρούς και 17 τραυματίας.

Την περασμένη Τετάρτη, η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία της πολιτείας πέρασε νομοσχέδιο που επιτρέπει την οπλοφορία εκπαιδευτικών μέσα στην τάξη, με ψήφους 65 υπέρ έναντι 47 κατά. Ο κυβερνήτης Ρον ντε Σάντις αναμένεται να υπογράψει το νομοσχέδιο, δίνοντας έτσι στα σχολεία να συμμετέχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα οπλοφορίας με μοναδική προϋπόθεση οι δάσκαλοι να έχουν περάσει από 144 ώρες εκπαίδευσης.

Ένας δάσκαλος με σιδερικό, πέραν του ότι είναι ό,τι πιο παιδαγωγικό μπορεί να φανταστεί κανείς την ώρα του μαθήματος, προσφέρει και πλήρη κάλυψη σε περίπτωση που κάποιος τρελαμένος μαθητής αρχίσει να πυροβολεί. Κι αυτό γιατί με 144 ολόκληρες ώρες εκπαίδευσης, θα μετατραπεί σε διασταύρωση Τσακ Νόρις και Ράμπο, πετυχαίνοντας με την πρώτη το στόχο και ελαχιστοποιώντας τις απώλειες.

Το μέτρο αυτό έρχεται ως επέκταση ενός νόμου που απαιτεί από τα σχολεία της Φλόριντα να έχουν τουλάχιστον ένα οπλισμένο μέλος του προσωπικού τους ή κάποιον αστυνομικό στο χώρο, όχι όμως και μέσα στις τάξεις. Παράλληλα, υπό το κύμα των αντιδράσεων και διαδηλώσεων κατά της οπλοχρησίας στην πολιτεία και σε όλες τις ΗΠΑ, ο νόμος προέβλεπε και την αύξηση του ορίου ηλικίας οπλοκατοχής από 18 σε 21 έτη, όπως και τη θέσπιση αναμονής 3 ημερών για την αγορά όπλων.

Από τις 67 κομητείες της Φλόριντα, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα οι 40, ενώ κάποιες από αυτές έχουν αποφασίσει να μη συμμετάσχει κανένα σχολείο στην επικράτειά τους σε αυτό.

Με πληροφορίες από reuters.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

  • Ο/Η vassilis λέει:

    Η Αμερική καταρρέει από μόνη της. Όπως κατέρρευσαν ιστορικά όλες οι μεγάλες αυτοκρατορίες που παρέμειναν κάποια στιγμή χωρίς αντίπαλο, με μόνο αντίπαλο τον εαυτό τους, ο οποίος πάντα βγαίνει νικητής. Το “αντίπαλο δέος”, πάντα συμβάλει και στην διόρθωση των εγγενών προβλημάτων. Η απουσία του, τα οξύνει και τα κάνει κυρίαρχα – κυρίαρχη αιτία της κατάρρευσης.
    Μόνο που λόγω μεγέθους, η κατάρρευση θα είναι αργή και επώδυνη, τόσο για την ίδια την Αμερική, όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Κάντε ένα σχόλιο: