Με 500 εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα απαντά το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας στην απαγόρευση της εκδήλωσης για τα 100 χρόνια δράσης στην Κωνσταντινούπολη

“Ο ιός ενημέρωσε την κυβέρνηση ΑΚΡ ότι θα ξαναεμφανιστεί στη διάρκεια της εκδήλωσης του ΤΚΡ για την επέτειο των 100 χρόνων και η εκδήλωση που θα γινόταν στην Κωνσταντινούπολη απαγορεύθηκε από την τοπική κυβέρνηση” σχολίασε δηκτικά το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας στην ανακοίνωσή του.

Την πανδημία ως γνώριμο πρόσχημα καταστολής και φίμωσης χρησιμοποίησαν οι αρχές της Κωνσταντινούπολης για να απαγορεύσουν την εκδήλωσης προς τιμήν των 100 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, παρά την πρόθεση των διοργανωτών να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Όλα αυτά τη στιγμή που ο Ερντογάν παρευρίσκεται ανεμπόδιστος σε πολυπληθείς φιέστες στην Αγιά Σοφιά με αφορμή την πρόσφατη μετατροπή της σε τζαμί, ενώ πριν λίγες μέρες βρέθηκε σε πλημμυροπαθή πόλη της Βόρειας Τουρκίας, πραγματοποιώντας ομιλία χωρίς κανένα μέτρο πρόληψης από τον κορονοϊό. Το ΤΚΡ δεν πτοείται ωστόσο από αυτή τη νέα επίδειξη αυταρχισμού, προαναγγέλλοντας την πραγματοποίηση 500 τοπικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να τιμήσουν την ιστορική επέτειο, αλλά και να ενισχύσουν τους δεσμούς του κόμματος με την εργατική τάξη της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΚΡ:

Σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας ΑΚΡ, ο κορονοϊός εξαφανίστηκε κατά τα εγκαίνια της Αγιά-Σοφιάς ως τζαμί, μετά έγινε απειλή για τους εορτασμούς της Ημέρας Νίκης της Τουρκίας. Εξαφανίστηκε πάλι στη διάρκεια της συγκέντρωσης του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην πλημμυροπαθή Τζιρεσούν, ενώ ο ιός ενημέρωσε την κυβέρνηση ΑΚΡ ότι θα ξαναεμφανιστεί στη διάρκεια της εκδήλωσης του ΤΚΡ για την επέτειο των 100 χρόνων και η εκδήλωση που θα γινόταν στην Κωνσταντινούπολη απαγορεύθηκε από την τοπική κυβέρνηση.

Σε αντίθεση με το κυβερνών κόμμα, το ΤΚΡ σέβεται την ανθρώπινη υγεία και έχει προστατεύσει τη δημόσια υγεία, πέραν της υγείας των μελών και φίλων του, παίρνοντας ορθολογικά μέτρα σύμφωνα με τα δεδομένα επιστημονικών ερευνών από την αρχή της πανδημίας. Έτσι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στη διάρκεια του 13ου συνεδρίου τον περασμένο μήνα με εγχώριες και ξένες αποστολές ούτε κανένας από τους συμμετέχοντες είχε οποιοδήποτε θέμα υγείας μετά τη συνάντηση.

Το ΤΚΡ με αυτή την ευσυνειδησία ετοίμαζε τις εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη για τα 100 χρόνια. Ωστόσο, η τοπική κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης, χωρίς να πάρει κανένα μέτρα για την πανδημία στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς, αγνοώντας τις συνθήκες σε εμπορικά κέντρα και νοσοκομεία, απαγόρευσε την εκδήλωσή μας με δικαιολογία τη δημόσια υγεία.

Αυτό δε θα εμποδίσει την αυξανόμενη προσοχή και συμμετοχή εργατών και φοιτητών στο κόμμα μας. Το κόμμα μας βαδίζει προς ένα κοινωνικό σύστημα ισότητα με μεγάλη αποφασιστικότητα. Θα μοιραστούμε αυτή την αποφασιστικότητα με τον κόσμο μας στις 10 Σεπτέμβρη, καλωσορίζοντας την 100η επέτειο σε 500 διαφορετικά σημεία σε όλη την Τουρκία και τον κόσμο.

Ναι, θα συναντηθούμε στις γειτονιές μας, τους χώρους δουλειάς, τις πλατείες για το σοσιαλισμό, την ανεξαρτησία, το κοσμικό κράτος, τη δημοκρατία και θα χαιρετήσουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας. Θα καλέσουμε τους ανθρώπους μας και τους φίλους μας σε αυτές τις συναντήσεις.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: