Μαζικό φακέλωμα εργαζομένων από την αλυσίδα H&M στη Γερμανία

Δικαστική δίωξη στη σουηδική πολυεθνική για συστηματική κατασκόπευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων υπαλλήλων του παραρτήματος της επιχείρησης στη Νυρεμβέργη.

Με υψηλό πρόστιμο ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπος ο σουηδικός κολοσσός ένδυσης H&M, στη Γερμανία, καθώς η υπηρεσία προστασίας δεδομένων του Αμβούργου όπου η αλυσίδα έχει τη γερμανική έδρα της, έχει κινηθεί νομικά κατά της επιχείρησης λόγω σωρείας παραβιάσεων προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων της. “Πράγματι, στο παράρτημα της Νυρεμβέργης υπήρξε μαζική κατασκόπευση των απασχολουμένων από την επιχείρηση”, σημειώνει ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Γιοχάνες Κάσπαρ. Η εταιρεία επιδίωξε και απέκτησε πρόσβαση παρανόμως σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων, ανάμεσά τους και για ζητήματα υγείας, από ακράτεια ούρων μέχρι περιπτώσεις καρκίνου. Επιπλέον, δε δίσταζε να κατασκοπεύει την προσωπική τους ζωή, ανάμεσα σε άλλα οικογενειακούς καβγάδες, προορισμούς διακοπών και απώλειες αγαπημένων προσώπων. Σε περίπτωση καταδίκης, η H&M αντιμετωπίζει πρόστιμο που μπορεί να ανέλθει ως και το 4% του ετήσιου τζίρου της.

Οι καταγγελίες είχαν ξεκινήσει από το συνδικάτο Verdi τον περασμένο Δεκέμβρη, σύμφωνα με τις οποίες προϊστάμενοι του τηλεφωνικού κέντρου της επιχείρησης στη Νυρεμβέργη κάλεσαν υφισταμένους τους σε συνομιλίες, που κατά το ήμισυ περιστράφηκαν γύρω από ιδιωτικά ζητήματα. Τα στοιχεία που απέσπασαν στη διάρκεια της συζήτησης οι προϊστάμενοι τα αποθήκευσαν στους υπολογιστές τους, εν αγνοία των ενδιαφερομένων. H υπόθεση αποκαλύφθηκε τυχαία, όταν ένας από τους προϊστάμενους αποθήκευσε μία από τις γραπτές αναφορές του με προσωπικά δεδομένα εργαζομένων σε φάκελο δημόσια προσβάσιμου δικτύου.

Με πληροφορίες από jungewelt.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: