Μαζικές αγορές τεστ κορονοϊού από πλούσιες κοινότητες των ΗΠΑ

Φαίνεται πως ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσει κάποιος φτωχός τεστ στις ΗΠΑ πριν καταλήξει στο νοσοκομείο, είναι να βρίσκεται άμεσα ή έμμεσα στη δούλεψη πλούσιων αφεντικών. 

Οι περισσότεροι ειδικοί παγκοσμίως συμφωνούν ότι κλειδί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ειδικά την επόμενη μέρα με τη χαλάρωση που θα έρθει αργά ή γρήγορα στα περιοριστικά μέτρα, είναι τα μαζικά τεστ στον πληθυσμό. Κι ενώ οι ελλείψεις, τόσο στα μοριακά τεστ για τη διάγνωση του ιού, όσο και τα – λιγότερο αξιόπιστα ως τώρα – τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων είναι τεράστιες παγκοσμίως και στις ΗΠΑ ειδικότερα, οι πλουσιότερες κοινότητες της χώρας φροντίζουν να “στοκάρουν” εκ των προτέρων τεστ για τους κατοίκους τους.

Στο Telluride του Κολοράντο, ένα χειμερινό θέρετρο ιδιαίτερα αγαπητό ανάμεσα στους πλουσιότερους Αμερικανούς, έλαβε τεστ αντισωμάτων για όλους τους 8000 κατοίκους της πόλης.

telluride colorado

Telluride

Από τα τέλη Μάρτη, η United Biomedical Inc. άρχισε να μοιράζει τα νέα της τεστ αντισωμάτων δωρεάν στους κατοίκους του Telluride και της υπόλοιπης κομητείας του Σαν Μιγκέλ. Μάλιστα ήδη 5800 κάτοικοι ελέγχθηκαν, ωστόσο τα αποτελέσματα 75% των δειγμάτων δεν μπορούν να ελεγχθούν, καθώς το εργαστήριο βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και αντιμετωπίζει προβλήματα επάνδρωσης λόγω του κορονοϊού. Η εταιρεία πάντως ανακοίνωσε πως σύντομα θα προχωρήσει και η επεξεργασία των υπόλοιπων δειγμάτων.

 

Fisher Island
Φίσερ Άιλαντ

Χιλιάδες γρήγορα διαγνωστικά τεστ αίματος αγόρασε από το Σύστημα Υγείας του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι (UHealth), η κοινότητα του ιδιωτικού νησιού Φίσερ Άιλαντ, που βρίσκεται απέναντι από το Μαϊάμι και είναι προσβάσιμο μόνο με σκάφος. Πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα μέρη των ΗΠΑ, με 800 οικογένειες και 400 μέλη υπηρετικού και βοηθητικού προσωπικού. Όλοι τους έχουν πλέον πρόσβαση στο διαγνωστικό αυτό τεστ, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού των ΗΠΑ. “Αυτό ακριβώς ήθελαν οι κάτοικοι του Φίσερ Άιλαντ” δηλώνει κυνικά εκπρόσωπος του UHealth. H Σίσι ΝτεΜαρία Κένε, εκπρόσωπος των κατοίκων του νησιού, δήλωσε πως οι μισοί εξ αυτών είναι άνω των 60 ετών, άρα ευπαθής ομάδα και το κόστος έχει καλυφθεί εξολοκλήρου από την κοινότητα.

 

bolinas california
Μπολίνας

Σε παρόμοιο μήκος κύματος οι κάτοικοι του Μπολίνας στην Καλιφόρνια, στην κομητεία Μάριν που είναι η τρίτη πλουσιότερη των ΗΠΑ. Oι τοπικές αρχές σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια θα παρέχουν από τις 20 ως τις 23 Απρίλη τη δυνατότητα για τεστ μέσα από το αυτοκίνητο και μάλιστα τόσο διαγνωστικά μοριακά τεστ, όσο και τεστ αντισωμάτων. Τα τεστ θα παρέχονται δωρεάν, ωστόσο ενθαρρύνονται οι δωρεές των εύπορων κατοίκων προς το πανεπιστήμιο.

“Είναι μια εκπληκτική ευκαιρία να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους μας, αυτούς που παρέχουν πρώτες βοήθειες, και τους εργαζόμενους σε βασικές υποδομές, συμβάλλοντας παράλληλα στην έρευνα που θα ωφελήσει κάθε μέλος της κοινότητας του Μπολίνας και όλης της περιοχής” αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της πόλης.

Φαίνεται πως ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσει κάποιος φτωχός τεστ στις ΗΠΑ πριν καταλήξει στο νοσοκομείο, είναι να βρίσκεται άμεσα ή έμμεσα στη δούλεψη πλούσιων αφεντικών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: