Μαθήματα καπνιστικού πολιτισμού από τον Κιμ Γιονγκ – Ουν

Ο ηγέτης της ΛΔΒΚ βγήκε σε εξωτερικό χώρο, άναψε το τσιγάρο του με σπίρτα και στη συνέχεια όχι απλά δεν το έριξε κάτω, αλλά το ξανάβαλε στο κουτί με τα υπόλοιπα σπίρτα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι γνωστός θεριακλής και φυσικά τα διεθνή ΜΜΕ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στο τσιγάρο που άναψε στη διάρκεια στάσης του τραίνου με προορισμό το Βιετνάμ, όπου επίκειται μία ακόμα σημαντική του συνάντηση με τον Ντόναλτ Τραμπ.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον δεν παρουσιάζουν τα πλάνα αυτά καθεαυτά, αλλά το τι το συνόδευε και τι ακολούθησε. Ο ηγέτης της ΛΔΒΚ βγήκε σε εξωτερικό χώρο, άναψε το τσιγάρο του με σπίρτα και στη συνέχεια όχι απλά δεν το έριξε κάτω, αλλά το ξανάβαλε στο κουτί με τα υπόλοιπα σπίρτα. Απορούμε δηλαδή πώς δε βρέθηκε ακόμα κανείς να πει πως δεν έβγαλε τον ολόχρυσο διακοσμημένο με μπριγιάν διακόσμηση αναπτήρα του για να μην προκαλέσει τον πάμφτωχο λαό του.

Παράλληλα, η αδερφή του κρατούσε ένα κρυστάλλινο σταχτοδοχείο για να πετάει τη στάχτη και τη γόπα του στο τέλος. Με τον τρόπο αυτό μαθαίνουμε ότι ο Κιμ έχει και ζωντανούς συγγενείς, γεγονός καθόλου βέβαιο, αν πιστεύαμε όσα αναφέρουν κατά καιρούς τα ΜΜΕ.

Εκτός λοιπόν από μαθήματα διπλωματίας, ο Κιμ παραδίδει και μαθήματα πολιτισμού σε όλο τον πλανήτη. Αφού του στερούν το νόμπελ που του αξίζει, τουλάχιστον ας πάρει κάποιο βραβείο σαβουάρ βιβρ ο τζεντλμαν ειρηνοποιός. Είναι παλλαϊκή απαίτηση.

 

Με πληροφορίες από Yannis Kemmos

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: