Μάρκο Ρίτσο – “Το Σεπτέμβρη θα εκραγεί η οργή”

O γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας θεωρεί πως οι συνειδήσεις έχουν αρχίσει να αλλάζουν μετά το σαρωτικό πέρασμα της πανδημίας από τη χώρα του.

Την πεποίθησή του πως θα υπάρξουν αλλαγές στις συνειδήσεις ενός όχι αμελητέου τμήματος της ιταλικής κοινωνίας, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “LaVerita'”, ο γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, Μάρκο Ρίτσο. Αναφέρθηκε ακόμα και στην προσωπική του εμπειρία στον καιρό της πανδημίας, τα σχολαστικά μέτρα προφύλαξης που τηρεί με γάντια και μάσκες, ιδιαίτερα και λόγω του γεγονότος πως ένας από τους γιους του είναι ανοσοκατασταλμένος λόγω χρόνιας πάθησης. Ως “ανοσοκατασταλμένη”, αν όχι “άρρωστη”, χαρακτηρίζει και την ιταλική οικονομία πριν ακόμα ενσκήψει ο κορονοϊός. Έκανε λόγο για προλεταριοποίηση των μεσαίων στρωμάτων και φτωχοποίηση ολόκληρων κλάδων και διέψευσε τη φιλολογία κυρίαρχων ιταλικών ΜΜΕ για “ανάκαμψη του τουρισμού” και τόνωση του “εσωτερικού τουρισμού”, σημειώνοντας χαρακτηριστικά “Εσείς θα πηγαίνατε διακοπές στην Ουχάν”, προσθέτοντως ότι πολλοί Ιταλοί δεν έχουν χρήματα να κάνουν διακοπές στη χώρα τους φέτος.

Σημείωσε επίσης ότι “η σφαγή των παππούδων” όπως την αποκάλεσε, έβαλε σε ένα σημαντικό βαθμό τέλος στην οικονομική στήριξη που είχαν πολλές οικογένειες χάρη στις συντάξεις των γηραιότερων. Επιπλέον, μια γενιά που ήλπιζε ότι θα μπορεί να έχει δικό της σπίτι, αν όχι στα 25, αλλά στα 35, που μπορεί να είχε σπουδάσει κι επενδύσει οικονομίες σε airbnb, τώρα βλέπει πως δεν έχει αύριο και βρίσκεται σε απόγνωση. Στις αιτιάσεις του δημοσιογράφου ότι “στοιχηματίζει σε ένα αποκαλυπτικού τύπου κομμουνισμό που όλα αυτά τα χρόνια προβλέπει το θάνατο του καπιταλισμού’ ο Ρίτσο απαντά “Πιστέψτε με, για πρώτη φορά βλέπω ότι και ο λαός αμφισβητεί το δόγμα αυτού του παράλογου συστήματος, το χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό. Αμέσως μετά τον Covid-19”, θέτοντας το ρητορικό ερώτημα “Σας φαίνεται φυσιολογικό ότι έφτασαν δυο μήνες διάλειμμα για να γονατίσουν ολόκληρο τον κόσμο;”.

Σε άλλο σημείο, ο Ρίτσο υπογραμμίζει ότι η “ΕΕ των φορολογικών παραδείσων τσακίζει την Ιταλία”, ενώ στις ΗΠΑ “ακόμα και η CIA απέτυχε να ενημερώσει τον Τραμπ ότι οι Ιταλοί νιώθουν εγκαταλελειμμένοι από το θείο Σαμ”, προσθέτοντας ότι βοήθεια ήρθε μόνο από την Κούβα, την Κίνα και το Βιετνάμ. Tέλος δήλωσε “υπέρ του διεθνισμού, αλλά εναντίον του κοσμοπολιτισμού”, ο οποίος, όπως είπε “προβάλλει την ιταλική σημαία, αλλά τη λεηλατεί”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: