Μάικλ Τζάκσον ανάποδα έπαθαν δυο Κινέζοι γιατροί ασθενείς από κορονοϊό

Σε παρενέργειες του ιού ή ενός φαρμάκου που δόθηκε στα πρώτα στάδια της θεραπείας αποδίδεται η αλλαγή στο χρώμα του δέρματος δυο γιατρών που ήταν από τους πρώτους ασθενείς στο αρχικό επίκεντρο της πανδημίας στην Ουχάν.

Ο κορονοϊός μας εκπλήσσει καθημερινά με τις ιδιότητές του, ωστόσο η εικόνα από το Κεντρικό Νοσοκομείο της Γουχάν μέχρι στιγμής είναι μοναδική στον κόσμο. Δυο γιατροί που εδώ και μήνες νοσηλεύονται με την ασθένεια, είδαν το δέρμα τους να έχει σκουρύνει όταν ανέκτησαν τις αισθήσεις τους.

Οι Γι Φαν και Χου Γουάιφενγκ, 42 ετών αμφότεροι, ανήκουν στους πρώτους που επηρεάστηκαν από τον κορονοϊό, πάνω στο καθήκον τους περιθάλποντας ασθενείς τονν περασμένο Γενάρη. Οι δυο τους νοσηλεύτηκαν για μέρες σε ΜΕΘ και φαίνεται να κερδίζουν τη μάχη, παρότι είναι ακόμα εξαιρετικά αποδυναμωμένοι. Οι δυο γιατροί δούλευαν μαζί με τον δρ. Λι Γουένλιανγκ, που ήταν από τους πρώτους που είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τον νέο ιό, και – σύμφωνα τουλάχιστον με τα δυτικά ΜΜΕ – φέρεται να υπέστη κυρώσεις από τις αρχές για τις αποκαλύψεις του. Ο Λι Γουένλιανγκ υπέκυψε ο ίδιος στην ασθένεια στις 7 Φλεβάρη.

Στο βίντεο από το μεγάλο κινεζικό κανάλι BTV μέσα από το νοσοκομείο, διακρίνονται οι δυο γιατροί που διαγνώστηκαν θετικοί στις 18 Γενάρη, που βρέθηκαν για πολλές μέρες σε μηχάνημα εξωσωματικής οξυγόνωσης μέσω μεβράνης (ECMO). Ο Γι, δήλωσε πως είναι πολύ καλύτερα, μπορεί να κινηθεί στο κρεβάτι, αλλά εξακολουθεί να δυσκολεύεται στο περπάτημα χωρίς βοήθεια. Ως προς τις ψυχολογικές επιπτώσεις της ασθένειας, ανέφερε πως:

«Όταν ανέκτησα για πρώτη φορά τις αισθήσεις μου, ειδικά αφότου έμαθα για την κατάσταση της υγείας μου, ένιωσα φόβο και έβλεπα συχνά εφιάλτες».

Ο ίδιος νοσηλεύεται πλέον εκτός ΜΕΘ σε κανονικό θάλαμα. Ο συνάδελφός του Χου είναι πιο ταλαιπωρημένος, όπως δηλώνει ο γιατρός του Λι Σουσένγκ. Δείχνει επίσης πιο τραυματισμένος ψυχικά, καθώς  «Δεν μπορούσε να σταματήσει να μιλάει στους γιατρούς που ήλεγχαν την κατάστασή του». Η πρώτη φορά που μίλησε ξανά ήταν στις 11 Απρίλη.

Για το Σουσένγκ η αλλαγή στο χρώμα δέρματος οφείλεται σε παρενέργεια ενός φαρμάκου που τους χορηγήθηκε στην αρχή της θεραπείας, αρνούμενος να το κατονομάσει, διαβεβαιώνοντας ότι θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση όταν αποκατασταθεί η λειτουργία του ήπατος.

Με πληροφορίες από reader.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: