Λευτεριά στους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), με ανακοίνωσή της, στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους 4.450 Παλαιστίνιους φυλακισμένους στις φυλακές του Ισραήλ, ανάμεσά τους 32 γυναίκες και 160 παιδιά, που βρίσκονται σε διοικητική κράτηση, που αγωνίζονται με ασίγαστο πείσμα ενάντια στην καταπιεστική ισραηλινή πολιτική που τους στερεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), με ανακοίνωσή της, στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους 4.450 Παλαιστίνιους φυλακισμένους στις φυλακές του Ισραήλ, ανάμεσά τους 32 γυναίκες και 160 παιδιά, που βρίσκονται σε διοικητική κράτηση, που αγωνίζονται με ασίγαστο πείσμα ενάντια στην καταπιεστική ισραηλινή πολιτική που τους στερεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.

Στην ανακοίνωσή της, που εκδόθηκε με αφορμή την ημέρα Παλαιστίνιων φυλακισμένων στις φυλακές του Ισραήλ (17 Απρίλη), αναφέρει ακόμη:

«Από το 1967, στο Ισραήλ λειτουργούν δυο ξεχωριστά νομικά συστήματα στην ίδια περιοχή. Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη οι Ισραηλινοί έποικοι υπόκεινται στο πολιτικό ποινικό δίκαιο του Ισραήλ, ενώ οι Παλαιστίνιοι της ίδιας περιοχής, ανήλικοι και ενήλικοι, ζουν σε καθεστώς στρατιωτικού νόμου. Το Ισραήλ είναι το μόνο κράτος στον κόσμο που εφαρμόζει μια νομική τακτική που του δίνει τη δυνατότητα αυτόματα και συστηματικά να προσάγει σε στρατιωτικά δικαστήρια κάθε χρόνο 500-700 παιδιά της Παλαιστίνης κάτω των 18 ετών, τα οποία στερούνται παντελώς το δικαίωμα μιας δίκαιης δίκης και προστασίας. Από το 2000, 13.000 παιδιά, ακόμα και 6χρονα, έχουν συλληφθεί με βίαιο τρόπο, έχουν εκφοβιστεί με ανακρίσεις, έχουν κρατηθεί σε απομόνωση από τις ισραηλινές στρατιωτικές αρχές, χωρίς το δικαίωμα να έρθουν σε επαφή με τους γονείς τους, οι οποίοι πολλές φορές χάνουν τα ίχνη τους κατά τη μεταφορά τους από φυλακή σε φυλακή.

Όλα αυτά συμβαίνουν κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, της 4ης Συνθήκης της Γενεύης για την Προστασία των Αμάχων σε καιρό πολέμου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία προβλέπει ειδικά μέτρα για την προστασία τους.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ που ενώ κόπτονται για τη δήθεν δημοκρατία άλλων χωρών επιβάλλοντάς την και με επεμβάσεις, ανατροπές νόμιμα εκλεγμένων κυβερνήσεων, εγκαθίδρυση φιλικών προς αυτούς καθεστώτων, στην περίπτωση της ισραηλινής πολιτικής απέναντι στον λαό της Παλαιστίνης κάνουν τα στραβά μάτια και κωφεύουν στις κραυγές των Παλαιστινίων αγωνιστών που παλεύουν για τα ανθρώπινα αναφαίρετα δικαιώματά τους. Δεν μιλούν για το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να έχει τη δική του ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη πατρίδα, στα σύνορα του ’67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση, που διατυμπανίζει συνεχώς τις όλο και περισσότερες στρατιωτικές, οικονομικές και πολιτικές σχέσεις της με το κράτος του Ισραήλ να κάνει αυτό που ο ελληνικός λαός απαιτεί, δηλαδή τις απαραίτητες ενέργειες για την εδώ και τώρα απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων Παλαιστινίων, κυρίως των παιδιών, από τις ισραηλινές φυλακές.

Λευτεριά στους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: