“Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική” – Αυτόνομη κάθοδο με δική του συμμαχία ανακοίνωσε το ΚΚ Βενεζουέλας στις βουλευτικές εκλογές

Με αυτό τον τρόπο, οι κομμουνιστές και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις της Βενεζουέλας εκφράζουν τη διαφοροποίηση τους από την κυβερνητική πολιτική διαχείρισης του καπιταλισμού, που όχι μόνο δεν επιλύει τα οξύτατα λαϊκά προβλήματα, αλλά συνδέεται και με φαινόμενα διαφθοράς.

Mια ενδιαφέρουσα πολιτική εξέλιξη συνέβη αυτές τις μέρες στη Βενεζουέλα, όπου το Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας ανακοίνωσε ότι στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα συμμετάσχει αυτόνομα, χωρίς τη γνώριμη συμμαχία του με το κυβερνών κόμμα PSUV του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, αλλά μέσα από έναν νέο πολιτικό συμμαχικό σχηματισμό, την “Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική”, με έξι ακόμα σοσιαλιστικά και αντιϊμπεριαλιστικά κόμματα και οργανώσεις. Με αυτό τον τρόπο, οι κομμουνιστές και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις της Βενεζουέλας εκφράζουν τη διαφοροποίηση τους από την κυβερνητική πολιτική διαχείρισης του καπιταλισμού, που όχι μόνο δεν επιλύει τα οξύτατα λαϊκά προβλήματα, αλλά συνδέεται και με φαινόμενα διαφθοράς. Παράλληλα, διατρανώνουν σε όλους τους τόνους την διαρκή πάλη τους κατά τους αμερικανικού ιμπεριαλισμού και τις απόπειρες επέμβασής του στη χώρα, μέσω της στήριξης των ακροδεξιών επίδοξων πραξικοπηματιών με επικεφαλής το Χουάν Γκουαϊδό.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το νέο σχήμα, επισημαίνεται πως πρόκειται για μια αντιϊμπεριαλιστική και πραγματικά σοσιαλιστική συμμαχία, με στόχο να αποτελέσει ένα νέο σημείο αναφοράς της αριστεράς για τους Βενεζολάνους και τις Βενεζολάνες. Φιλοδοξία τους είναι να εκφράσουν τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις και τους αγώνας της εργατικές τάξης, των αγροτών, των φοιτητών και άλλων λαϊκών στρωμάτων “ενάντια στο υψηλό κόστος ζωής, τους χαμηλούς μισθούς, την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία, την θεσμική παρακμή, την συστηματική παραγνώριση των θεμελιωδών δικαιωματών του λαού, την ποινικοποίηση των αγώνων, την αδηφαγία των μεγαλογαιοκτημόνων και την υιοθέτηση οπισθοδρομικών πολιτικών από πλευράς της εθνικής κυβέρνησης.” Τα δεινά αυτά αποδίδονται στην “δομική κρίση του καπιταλισμού στη Βενεζουέλα, την οικονομική ασφυξία του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και την υιοθέτηση αστικών μακροοικονομικών πολιτικών από πλευράς κυβέρνησης.”

Η συμμαχία καλά το λαό να συμμετάσχει μαζικά στις βουλευτικές εκλογές, ώστε να προωθήσει το σοσιαλιστικό πολιτικό σχέδιο και να απαντήσει έμπρακτα στις αποσταθεροποιητικές και πραξικοπηματικές κινήσεις της φιλοϊμπεριαλιστικής δεξιάς.

Ως κοινό στοιχείο των πολιτικών δυνάμεων που απαρτίζουν την “Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική” αναφέρεται η επιθυμία αποκατάστασης των λαϊκών κατακτήσεων που κερδήθηκαν στα χρόνια του Ούγκο Τσάβες κι έχουν αποσαθρωθεί από την παρούσα κυβέρνηση.

Κλείνοντας, τα μέλη της συμμαχίας δηλώνουν τη θέλησή τους “να παλέψουν ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, το εμπάργκο και τη διαφθορά, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, υπέρ των αγώνων των εργατών και των αγροτών και για τη ριζοσπαστικοποίηση μιας ζωντανής λαϊκής και επαναστατικής δημοκρατίας με το σοσιαλισμό ως στρατηγικό στόχο. Μόνο με την οργάνωση και την κινητοποίηση εργατικών, αγροτικών και λαϊκών πλειοψηφιών από τα κάτω θα μπορέσουμε να ανοίξουμε την πόρτα σε ένα καλύτερο μέλλον.

Πρέπει να ανανεώσουμε τις ελπίδες μας!
Για μια επαναστατική διέξοδο από την κρίση!

Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική

https://twitter.com/PcvVenezuela/status/1293337317642510342

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: