Το κράτος του Ισραήλ χαρακτηρίζει “εισβολείς” τους Αφρικανούς μετανάστες και τους δίνει διορία τριών μηνών για να φύγουν

Το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει να δείχνει τα “ανθρωπιστικά ιδεώδη” του και προχωράει σε μια κίνηση που μπορεί να ζήλευε κι ο Ηρώδης, απειλώντας με φυλάκιση κι απέλαση, όσους δε συμμορφωθούν οικειοθελώς “προς τας υποδείξεις…”

Το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει να δείχνει τα “ανθρωπιστικά ιδεώδη” του και προχωράει σε μια κίνηση που μπορεί να ζήλευε κι ο Ηρώδης. Αποφάσισε την άμεση απομάκρυνση των 38 χιλιάδων Αφρικανών μεταναστών που εισήρθαν χωρίς άδεια στην επικράτειά του και τους χαρακτηρίζει “εισβολείς” καθώς θεωρεί ότι επιχειρούν να αλλοιώσουν το χαρακτήρα και την ταυτότητα του εβραϊκού κράτους. Χρησιμοποιεί μάλιστα την τακτική “μαστίγιο και καρότο” για να πετύχει αποτελέσματα, καθώς επιχορηγεί ένα ποσό σε όσους φύγουν οικειοθελώς (για την πατρίδα τους ή κάποια άλλη χώρα), ενώ απειλεί με φυλάκιση όσους δε συμμορφωθούν “προς τας υποδείξεις”. Παρόλα αυτά γίνεται λόγος για “οικειοθελή” και “προσωπική” απόφαση, ενώ θεωρητικά -και για τα μάτια του κόσμου- εξαιρούνται κατηγορίες όπως παιδιά, ηλικιωμένοι, θύματα διακινητών, κτλ.

Η απόφαση αυτή κινείται στην ίδια λογική με την ανέγερση τείχους στα σύνορα με την Αίγυπτο, για να μειωθούν οι εισροές μεταναστών και προσφύγων, και προκάλεσε εύλογα μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων. Οι περισσότεροι άλλωστε δεν άφησαν τις χώρες τους από δική τους επιλογή, αλλά προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από το Σουδάν και την Ερυθραία, και ζητούν άσυλο. Οι μαζικές απελάσεις που ετοιμάζει στην ουσία το ισραηλινό κράτος θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τα δικαιώματά τους, αλλά και την ίδια τους τη ζωή.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: