Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας: Η νίκη της Πανσπουδαστικής ΚΣ απέδειξε ότι η αντίσταση εντός των Πανεπιστημίων αυξάνεται

Η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας συγχαίρει την ΚΝΕ και την Πανσπουδαστική ΚΣ που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές και εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Πανσπουδαστική ΚΣ και σε όλους τους φοιτητές

Η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας (ΚΝΤ), με μήνυμά της, συγχαίρει την ΚΝΕ και την «Πανσπουδαστική ΚΣ» που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις πανελλαδικές φοιτητικές εκλογές, ύστερα από σχεδόν 4 δεκαετίες, λαμβάνοντας το 34,28% των ψήφων και αφήνοντας πίσω την κυβερνητική ΔΑΠ.

Στο μήνυμά της αναφέρει επίσης:

«Αυτή η επιτυχία απέδειξε ότι η αντίσταση εντός των Πανεπιστημίων ενάντια στην αστική πολιτική αυξάνεται παρά τις κατασταλτικές πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης. Η κυβέρνηση που βάζει στο στόχαστρο το προοδευτικό φοιτητικό κίνημα δεν θα πετύχει τον σκοπό της.

Η εκλογική επιτυχία της “Πανσπουδαστικής” σηματοδοτεί ότι, την επόμενη περίοδο, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στα Πανεπιστήμια θα εμπλακούν ακόμη πιο ενεργά στην ταξική πάλη που διεξάγεται στην Ελλάδα. Τα συμφέροντα της νεολαίας δεν είναι ξέχωρα από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Την ίδια στιγμή που η πανδημία, η οικονομική κρίση και οι πόλεμοι επηρεάζουν τη ζωή της νεολαίας, ο αριθμός των φοιτητών που αντιλαμβάνονται πως όλα αυτά τα προβλήματα προέρχονται από το καπιταλιστικό σύστημα αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Η νεολαία της Ελλάδας και η νεολαία της Τουρκίας έχουν κοινά συμφέροντα. Η ΚΝΤ και η ΚΝΕ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης για κοινωνικά δικαιώματα, δωρεάν επιστημονική μόρφωση και για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των νέων στις δύο χώρες. Οι φοιτητές που δεν υποτάσσονται στις αντιδραστικές πολιτικές των κυβερνήσεων πρέπει να οργανωθούν για να γεννήσουν την ελπίδα και στις δύο χώρες.

Η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας εκφράζει την αλληλεγγύη της στην “Πανσπουδαστική ΚΣ” και σε όλους τους φοιτητές στη γειτονική Ελλάδα!

Θα νικήσουμε!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: