Κόκκινη λαοθάλασσα – 1 εκατομμύριο διαδηλωτές στην Καλκούτα με το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) – (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Περίπου 1 εκ. άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στον μεγαλύτερο ανοιχτό χώρο της Καλκούτας, για να διαδηλώσουν ενάντια στη φτώχεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη διαφθορά, υπέρ των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των αδιάβλητων εκλογών. 

Μπορεί η Ινδία να μας έχει συνηθίσει, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, σε πραγματικά τεράστιες διαδηλώσεις, παρόλα αυτά δύσκολα μπορεί να αρνηθεί κανείς την ιστορικών διαστάσεων σημασία της συγκέντρωσης του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) στην Καλκούτα, ενόψει των εκλογών στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, περίπου 1 εκ. άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στον μεγαλύτερο ανοιχτό χώρο της Καλκούτας, για να διαδηλώσουν ενάντια στη φτώχεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη διαφθορά, υπέρ των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των αδιάβλητων εκλογών.

H συγκέντρωση, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές συγκεντρώσεις όχι μόνο της Ινδίας, αλλά και του κόσμου εδώ και δεκαετίες, έστειλε ισχυρό μήνυμα τόσο στην κεντρική κυβέρνηση του ακροδεξιού Μόντι και του κόμματος BJP, αλλά και στο βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης, το κόμμα του Κογκρέσου (TMC). Όπως ανέφερε ο γγ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), Σιταράμ Γιεχούρι, “Το ΤMC πρέπει να εκθρονιστεί για να σταματήσει η πρωτοκαθεδρία του BJP στη Βεγγάλη”. Στο βήμα ανέβηκε και ο γραμματέας του κόμματος στη Δυτική Βεγγάλη, Κάντα Μίστρα, σημειώνοντας πως “θα παλέψουμε για ίσα δικαιώματα ανδρών και γυναικών από όλα τα τμήματα της κοινωνίας και κατά της επίθεσης στην πολυφωνία της έκφρασης”.

Οι εικόνες και τα βίντεο από την πολύ μεγάλη όχι μόνο σε έκταση, αλλά και σε διάρκεια συγκέντρωση, πιστοποιούν ότι οι αναφορές σε ένα 1 εκ. συμμετέχοντες δεν είναι απλά σχήμα λόγου, αλλά ίσως και συντηρητική εκτίμηση σε σχέση με την πραγματικότητα.

 

 

Sea of people have assembled at Brigade Parade Ground in Kolkata to send a strong message to both TMC& BJP. Both must be…

Δημοσιεύτηκε από Communist Party of India (Marxist) στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

 

 

By conservative estimate around 10 lakh people from all walks of life came to the Brigade Parade Ground in Kolkata…

Δημοσιεύτηκε από Communist Party of India (Marxist) στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: