Κοινή ανακοίνωση κομμουνιστικών, εργατικών και άλλων κομμάτων για την κατάσταση στη Βενεζουέλα

24 Εργατικά και Κομμουνιστικά Κόμματα της Ευρώπης καταδικάζουν τον εκβιασμό της ΕΕ κατά της Βενεζουέλας και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, κάνοντας έκκληση για αλληλεγγύη στο λαό της χώρας.

Να σταματήσει η παρέμβαση και η επιθετικότητα εναντίον της Βενεζουέλας!

Αλληλεγγύη στην Μπολιβαριανή Επανάσταση και στον λαό της Βενεζουέλας!

Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την κλιμάκωση της παρέμβασης και του εκβιασμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, ευθυγραμμισμένη και εναρμονισμένη με την πραξικοπηματική ενέργεια «αυτοανακήρυξης» ενός προέδρου μαριονέτας, ενορχηστρωμένη και διατεταγμένη από την Διοίκηση Τραμπ, η οποία σε μια αλαζονική παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου επιδιώκει να ανατρέψει το νόμιμο Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, εκλεγμένο με τη λαϊκή ψήφο, και να υπονομεύσει τη συνταγματική τάξη της Βενεζουέλας.

Απορρίπτουμε την απαράδεκτη δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απειλεί να αναγνωρίσει έναν «Πρόεδρο» που δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ, σε συνέχεια της υποστήριξής της στο πραξικόπημα του 2002, το μποϊκοτάζ, την τρομοκρατική δράση και τον οικονομικό, χρηματοπιστωτικό, πολιτικό και διπλωματικό αποκλεισμό και την παράνομη δήμευση κεφαλαίων και οικονομικών πόρων, που αποτελούν τη βάση των οικονομικών προβλημάτων της Βενεζουέλας και των δυσκολιών που βιώνει ο λαός της.

Καταγγέλλουμε την κλιμάκωση της επιθετικότητας εναντίον της Βενεζουέλας που διαπράττουν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της αποκαλούμενης «Oμάδας της Λίμα», που επιτίθεται στην κυριαρχία και τα δικαιώματα της Βενεζουέλας και του λαού της και επιδιώκει να λεηλατήσει τους τεράστιους πόρους της, όπως το πετρέλαιο.

Απαιτούμε να τερματιστεί η παρέμβαση και η επιθετικότητα εναντίον της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και να γίνει σεβαστή η κυριαρχία και η ανεξαρτησία της!

Απευθύνουμε έκκληση για αλληλεγγύη στην Μπολιβαριανή επανάσταση και στο λαό της Βενεζουέλας!

Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Κομμουνιστικό Κόμμα Βελγίου
Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας και Μοραβίας
Βρετανικό Κομμουνιστικό Κόμμα
ΑΚΕΛ (Κύπρος)
Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας
Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας
Κομμουνιστές Καταλωνίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας
Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας
Κόμμα Εργατών Ουγγαρίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας
Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας
Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Κόμμα Κομμουνιστικής Επανίδρυσης – Ευρωπαϊκή Αριστερά (Ιταλία)
Κομμουνιστικό Κόμμα (Ιταλία)
Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου
Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας
Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας
Unión del Pueblo Gallego*
Bloque Nacionalista Gallego*

1 Φλεβάρη 2019

Πηγή https://prensapcv.wordpress.com/2019/02/01/finalainjerenciayagresioncontravenezuelastopinterferenceandaggressionagainstvenezuela/#more-13134

Μετάφραση: Παναγιώτης Μανιάτης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

2 Σχόλια

 • Ο/Η Ηλίας Τζαμουράνης λέει:

  Μικροαστικός “αντιϊμπεριαλισμός” και ξερό ψωμί!
  Αξιοι της τύχης μας, και οι Βενεζουελάνοι κι εμείς.

  • Ο/Η Kostas λέει:

   Μικροαστικός αντιϊμπεριαλισμός δεν υπάρχει! Υπάρχει όμως η ψευδαίσθηση, ότι αν συνεχίσει κάποιος να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του προσποιούμενος ότι όλα πάνε καλά, θα συνεχίσουν να πηγαίνουν όλα καλά… Έτσι απλά δίνεις πρωτοβουλία κινήσεων στον αντίπαλο!
   Επίσης δεν γίνεται να θέλουν οι αμερικανοί να σε ρίξουν επί δεκαετίες, και εσύ (ο Μαδούρο) να θέλεις να συναντηθεί με τον Τράμπ και να περιμένεις να έχετε φιλικές σχέσεις…

Κάντε ένα σχόλιο: