Κλειστόν λόγω φασισμού – Διαλύθηκε η Ομάδα Ειδικών Αποστολών της αστυνομίας στη Φρανκφούρτη λόγω ακροδεξιού δικτύου

Η αστυνομία της Φρανκφούρτης αποφάσισε να διαλύσει εντελώς την ομάδα Ειδικών Αποστολών της (SEK), μετά το μπαράζ στοιχείων για εμπλοκή μελών της σε δίκτυο ανταλλαγής μηνυμάτων μίσους σε ομαδικά τσατ στο ίντερνετ. 

Αδυνατούν πλέον ολοένα και περισσότερο η ηγεσία της αστυνομίας και η γερμανική κυβέρνηση να παρουσιάσουν τις συνεχείς αποκαλύψεις για διασυνδέσεις ένστολων με ακροδεξιές οργανώσεις και δίκτυα ως “μεμονωμένα περιστατικά”, όπως παγίως κάνουν τα τελευταία χρόνια, όταν και άρχισε να ξετυλίγεται το φαιό κουβάρι.

Η αδυναμία να κρυφτεί η τεράστια διάδοση ακροδεξιών ιδεών και δράσεων στους κόλπους επίλεκτων μονάδων της αστυνομίας έσκασε με κρότο στο άκουσμα της είδησης πως η αστυνομία της Φρανκφούρτης αποφάσισε να διαλύσει εντελώς την ομάδα Ειδικών Αποστολών (SEK) της, μετά το μπαράζ στοιχείων για εμπλοκή μελών της σε δίκτυο ανταλλαγής μηνυμάτων μίσους σε ομαδικά τσατ στο ίντερνετ.

Την αναποτελεσματικότητα της “αυτοκάθαρσης” ομολόγησε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης, Πέτερ Μπόιτ, λέγοντας πως “η απαράδεκτη συμπεριφορά” κάποιων μελών της SEK κατέστησε “αναπότρεπτη” τη διάλυσή της, προαναγγέλλοντας παράλληλα “θεμελιώδη επανεκκίνηση” της ομάδας αρχής γενομένης από την ίδια μέρα της διάλυσής της.

Η απόφαση διάλυσης ήρθε μετά από ανακοίνωση του εισαγγελέα της Φρανκφούρτης και της αστυνομίας, πως 20 εν ενεργεία και ένα απόστρατο μέλος της SEK διερευνώνται για συμμετοχή σε ακροδεξιές ομάδες τσατ, όπου διέσπειραν κείμενα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού, συνοδευόμενα από σύμβολα ναζιστικών οργανώσεων, που βάσει γερμανικού νόμου είναι παράνομα. Ένας από τους κατηγορούμενους έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ οι υπόλοιποι είναι σε αργία μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το ζήτημα φυσικά δεν είναι τοπικό, παρότι η Φρανκφούρτη πράγματι έχει μετατραπεί σε επίκεντρο ακροδεξιών δραστηριοτήτων τα τελευταία χρόνια, ούτε αφορά μόνο τη γερμανική αστυνομία. Μόλις τον περασμένο Νοέμβρη η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας αναγκάστηκε να διαλύσει τμήμα των ειδικών δυνάμεων του Ομοσπονδιακού Στρατού της χώρας, μετά την αποκάλυψη ότι η μονάδα αυτή είχε συγκαλύψει την ακροδεξιά δράση μελών της επί μακρό χρονικό διάστημα. Τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο,  φανερώνοντας ξεκάθαρα ότι κάτι είναι πολύ σάπιο στο βασίλειο της καπιταλιστικής Δανιμαρκίας στην “ατμομηχανή” της ΕΕ.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: