Κλείνει τα λιμάνια σε πρόσφυγες η Ιταλία – Αντιμεταναστευτικό κρεσέντο από Σαλβίνι

Με απόφαση του ακροδεξιού υπουργού εσωτερικών Σαλβίνι, η Ιταλία κλείνει τα λιμάνια της σε πρόσφυγες από τη Λιβύη, ζητώντας από τη Μάλτα να κάνει δεχτό το πλοίο Aquarius με 629 διασωθέντες από τη Λιβύη.

Τις αποικιοκρατικές παραδόσεις της Ιταλίας στην Λιβύη της περιόδου 1911 – 1943, και των 145 ημερών αεροπορικών επιχειρήσεων του 2011 μαζί με τους νατοϊκούς συμμάχους γυρεύει να ξεπεράσει η νέα ιταλική κυβέρνηση, η οποία  δεν επιτρέπει την είσοδο στο πλοίο Aquarius, με τους 629 μετανάστες και πρόσφυγες από την Λιβύη.

Με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, τα ιταλικά λιμάνια δεν πρόκειται να επιτρέψουν την είσοδο στο πλοίο Aquarius, το οποίο μεταφέρει 629 μετανάστες και πρόσφυγες.
Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Σαλβίνι, που δήλωσε πως “οι ωραίοι καιροί για τους λαθρομετανάστες τελείωσαν” και πως πρέπει να ετοιμάζονται να “φτιάξουν βαλίτσες” λαμβάνει την πρωτοφανή απόφαση κλεισίματος των λιμανιών, ζητώντας από τη Μάλτα να δεχτεί το πλοίο στη Βαλέτα, δήθεν επειδή είναι τα λιμάνια της είναι πλησιέστερα και ασφαλέστερα. Ως πρόσχημα η ιταλική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την άρνηση της Μάλτας να δέχεται τα περισσότερα από τα πλοία μεταναστών και προσφύγων.  Το συγκεκριμένο πλοίο, ανήκε σε ΜΚΟ που μεταφέρει διασωθέντες από ναυάγια δουλεμπορικών με προέλευση τη Λιβύη, ανάμεσά τους 123 παιδιά και επτά έγκυες γυναίκες.

Υπενθυμίζουμε ότι η άρχουσα τάξη της Ιταλίας, όπως και άλλες εξάλλου, περιλαμβανομένης της ελληνικής, έχει από παλιά δώσει δείγματα βάναυσης αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της βύθισης πλοίου στο Ότραντο το 1997, όταν 60 μετανάστες, ανάμεσα τους και βρέφη είχαν βρει τραγικό θάνατο όταν κορβέτα του ιταλικού πολεμικού ναυτικού έπληξε το σκάφος στο οποίο επέβαιναν.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: