ΚΚ Τουρκίας: Οι δρόμοι ανήκουν στους επαναστάτες! Ο λαός της Κούβας δε θα παραδοθεί!

“Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στα παιδιά του Φιντέλ ότι θα ακυρώσουν αυτή τη συνωμοσία με ηρεμία και οργάνωση.”

Ο λαός της Κούβας δε θα παραδοθεί

Το ΚΚ Τουρκίας έκανε μια δήλωση σχετικά με τις προκλήσεις των ΗΠΑ στην Κούβα. Στη δήλωση το ΤΚΡ τόνισε ότι ο ιμπεριαλισμός συνεχίζει να επιτίθεται στον επαναστατικό λαό της Κούβας και υπογράμμισε ότι ο λόγος για τις δυσκολίες που βιώνει ο κουβανικός λαός είναι το απάνθρωπο εμπάργκο που έχει διαρκέσει μισό αιώνα.

Μολονότι οι ΗΠΑ, που έχουν κάνει δεκάδες απόπειρες να καταστρέψουν τον σοσιαλισμό στην Κούβα μετά την επανάσταση, ξεκίνησαν άλλη μια πρόκληση, η απάντηση του λαού ήταν γρήγορη.

Ο Πρόεδρος της Κούβας και Α’ Γραμματέας του ΚΚ Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ Μπερμούδες, ανακοίνωσε ότι κάλεσε όλους τους επαναστάτες και τον λαό της Κούβας, τον πραγματικό κάτοχο της επανάστασης, στους δρόμους για να υπερασπιστούν την επανάσταση, λέγοντας “δεν πρόκειται να παραδώσουμε την επανάσταση”.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του ΤΚΡ.

Οι δρόμοι ανήκουν στους επαναστάτες!
Ο Κουβανικός λαός δε θα παραδοθεί!

Από χτες, οι εξελίξεις στην Κούβα δείχνουν ότι ο ιμπεριαλισμός δεν πρόκειται να σταματήσει να δημιουργεί προβλήματα στον επαναστατικό λαό της Κούβας. Η μάχη μεταξύ των δύο τάξεων, των εκμεταλλευτών και του εργαζόμενου λαού, των οποίων τα συμφέροντα ποτέ δε θα συμφιλιωθούν, αναδείχθηκε ξανά με την πρόκληση που ξεκίνησε στους δρόμους της Κούβας. Είναι καθαρό ποιος στέκεται σε ποια πλευρά αυτής της μάχης, από τη στάση του απέναντι στην Κούβα.

Πρώτα από όλα, όλοι πρέπει να γνωρίζουν καλά ότι ο λόγος για όλες τις δυσκολίες που βιώνει ο κουβανικός λαός εδώ και χρόνια είναι το εμπάργκο των ΗΠΑ. Ο ιμπεριαλισμός δεν μπορεί να δεχτεί ότι μια μικρή χώρα έχει αποτελέσει πρόκληση για περισσότερα από 60 χρόνια, προσπαθώντας να υποτάξει.τους Κουβανούς, χρησιμοποιώντας άλλα μέσα κάθε φορά. Είναι τόσο βρώμικη η επίθεση, που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και την πανδημία του κορονοϊού, που επηρεάζει όλο τον κόσμο, ως ευκαιρία, και αναζηγούν τρόπο να πιέσουν ακόμα παραπάνω την Κούβα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Πίσω από από όλα αυτά βρίσκεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ που δεν είναι καν ικανή να προστατέψει τον δικό της λαό από την εξάπλωση του λαού τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, και βλέπει χιλιάδες ανθρώπους να πεθαίνουν από μη αναπόφευκτες αιτίες, ενώ συνεχίζει να υποδαυλίζει τον πόλεμο σε όλο τον κόσμο.

Μετά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε μερικά σημεία στην Κούβα χτες, οι λυσσασμένοι εχθροί της Κούβας προσπάθησαν να αναστατώσουν τον κουβανικό λαό, όσο και να χειραγωγήσουν την διεθνή κοινή γνώμη, διαδίδοντας ψεύτικα και παραπλανητικά μηνύματα στα ΜΚΔ. Οι αντεπαναστάτες, που εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση, προσπάθησαν να αξιοποιήσουν αυτή τη χειραγώγηση, ως δικαιολογία για να επέμβουν στην Κούβα.

Παρόλα αυτά, δε θα πετύχουν, γιατί οι Κουβανοί γνωρίζουν αυτές τις συνωμοσίες των ΗΠΑ καλύτερα από τον καθένα. Αυτός ο επαναστατικός λαός γνωρίζει καλά τους φίλους του και τους εχθρούς του. Κανείς δε θα επιτρέψει να θυσιαστεί η επανάσταση! Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στα παιδιά του Φιντέλ ότι θα ακυρώσουν αυτή τη συνωμοσία με ηρεμία και οργάνωση. Ως φίλοι και σύντροφοι της Κούβας, θα κάνουμε ό,τι μας αντιστοιχεί και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δυσφημήσει την Κούβα με άδικες κατηγορίες.

Ο ιμπεριαλισμός δε θα νικήσει την Κούβα. Όπως είπε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ: οι δρόμοι ανήκουν στους επαναστάτες! Και αυτό θα παραμείνει έτσι!

Ζήτω η σοσιαλιστική Κούβα!
Ζήτω η Επανάσταση!

H ΚΕ του ΤΚΡ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: