ΚΚ Ιταλίας: “Στον πόλεμο το πρώτο θύμα είναι πάντα η αλήθεια” – Ανακοίνωση ενάντια στα Νατοϊκά σχέδια επέμβασης στη Συρία

Στον πόλεμο το πρώτο θύμα είναι πάντα η αλήθεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές ειδικά στη συριακή σύγκρουση, όπου στην αντιπαράθεση μεταξύ διαφόρων ιμπεριαλιστικών κέντρων, που μάχονται για την ηγεμονία και των έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Συρίας

Οι εξελίξεις στη Συρία φέρνουν πιο κοντά, παρά το μετριασμό των τόνων τα τελευταία 24ωρα, το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης εμπλοκής των νατοϊκών δυνάμεων στην περιοχή. Ανάμεσά τους φυσικά και η Ιταλία, όπου ως γνωστόν βρίσκεται τόσο το στρατηγείο της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ, όσο και σημαντικές βάσεις του ιμπεριαλιστικού οργανισμού. Παράλληλα, στο εσωτερικό της γείτονος, καλλιεργείται από ΜΜΕ και προσωπικότητες ένα έντονα πολεμοκάπηλο και προπαγανδιστικό κλίμα με αφορμή τους ισχυρισμούς περί χρήσης χημικών από τον Άσαντ, ώστε να εθιστεί η κοινή γνώμη στο ενδεχόμενο εμπλοκής της χώρας σε τυχόν άμεση στρατιωτική επέμβαση, με συμμετοχή της Ιταλίας. Το ΚΚ Ιταλίας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει δυναμικά την επιχείρηση αυτή, αναδεικνύοντας παράλληλα το χρονικό του πολυκαιρισμένου πια επιχειρήματος περί χημικών όπλων, στη Συρία, αλλά και στο Ιράκ παλαιότερα.

Η Συρία βρίσκεται στα πρόθυρα επίθεσης. Ένα έργο που έχουμε ξαναδεί, πολύ όμοιο με αυτό που συνέβη πριν 15 χρόνια με την εισβολή στο Ιράκ. Και τότε μιλούσαν για χημικά όπλα που έπειτα αποδείχτηκαν ανύπαρκτα, για ένα δικτάτορα που έπρεπε να εκδιωχθεί για να έρθει η ελευθερία και η δημοκρατία στη χώρα, για να δικαιολογηθεί ένα πραγματικό διεθνές έγκλημα, μια επίθεση που υπέσκαψε ακόμα και τη “νομιμότητα” του ΟΗΕ. Ένας πόλεμος για το πετρέλαιο, που προκάλεσε πάνω από μισό εκατομμύριο νεκρούς, αποσταθεροποιώντας μια ολόκληρη περιοχή, παραδίδοντάς την στα χέρια των ισλαμιστών φονταμενταλιστών.

Σήμερα μιλούν πάλι για τη χρήση χημικών όπλων από πλευράς του συριακού στρατού της κυβέρνησης του Μπασάρ-Αλ Άσαντ. Μια κατηγορία που εκτόξευσαν οι χώρες του ΝΑΤΟ ήδη από το 2014, και μετά το το 2017 (πριν ακριβώς ένα χρόνο), που δεν αποδείχτηκε ποτέ με συγκεκριμένα στοιχεία και που σήμερα ειδικά φαίνεται απίθανη, γιατί ένας στρατός που κερδίζει τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, όπως εκείνος του Άσαντ, δεν έχει κανένα στρατιωτικό λόγο, στρατηγικό, πολλώ δε μάλλον πολιτικό να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα ενάντια σε αμάχους, με μοναδικό αποτέλεσμα να δώσει το πρόσχημα για μια επέμβαση που οι ΗΠΑ και οι χώρες του ΝΑΤΟ αναμένουν εδώ και καιρό. Ήδη εδώ και χρόνια διάφορες δημοσιογραφικές έρευνες, μεταξύ των οποίων εκείνη του κατόχου του Πούλιτζερ Σέιμουρ Χερς, απέδειξαν πως χρήση χημικών όπλων δεν έκανε ο στρατός του Άσαντ, αλλά οι σχηματισμοί των “ανταρτών” και τζιχαντιστών, με τον στόχο ακριβώς να προκαλέσουν μια στρατιωτική επέμβαση από τις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ προς υποστήριξή τους. Καθόλου τυχαία, η Συρία επίσημα και εκ νέου κάλεσε τον ΟΗΕ, του οποίου η αρμόδια επιτροπή είναι ήδη παρούσα στη Συρία, να διεξάγει μια τελική έρευνα για να διαπιστώσει τους πραγματικούς υπεύθυνους.

Χθες βράδυ, οι ΗΠΑ πρότειναν την αντικατάστασή της από μια επιτροπή με μηχανισμούς διαφορετικούς από εκείνους του ισχύοντος διεθνούς δικαίου. Το βέτο της Ρωσίας στην Ιταλία μεταφέρθηκε με αναληθείς τίτλους όπως “Όχι της Μόσχας σε έρευνα του ΟΗΕ”: Μια πληροφόρηση κάθε άλλο παρά αντικειμενική και και ουδέτερη, αλλά παραποιημένη από εκείνους που θέλουν να παρασύρουν την Ιταλία στον πόλεμο με συναίνεση της κοινής γνώμης.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα καταδικάζει έντονα την εκστρατεία των ΜΜΕ που έχει εξαπολυθεί στην Ιταλία από ενωμένα δίκτυα των βασικών μέσων πληροφόρησης, με τη συνενοχή γνωστών προσωπικοτήτων της δημόσιας ζωής και του θεάματος, όπως ο Σαβιάνο, ο Μπολντρίνι, ο Λιτιτσέτο, ο Φάμπιο Βόλο και πολλοί άλλοι. Μια προπαγανδιστική εκστρατεία που έχει προφανή σκοπό να προετοιμάσει την κοινή γνώμη στη χώρα μας να αποδεχτεί μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ακριβώς την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώνει νέους βομβαρδισμούς ενάντια στο συριακό στρατό.

Στον πόλεμο το πρώτο θύμα είναι πάντα η αλήθεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές ειδικά στη συριακή σύγκρουση, όπου στην αντιπαράθεση μεταξύ διαφόρων ιμπεριαλιστικών κέντρων, που μάχονται για την ηγεμονία και των έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Συρίας, αντιστοιχεί η εκάστοτε εκδοχή των γεγονότων, στα οποία και η πολεμική προπαγάνδα λαμβάνει χαρακτηριστικά διασταυρούμενων πυρών στα οποία η αλήθεια είναι ολοένα και πιο δύσκολη να αναγνωριστεί. Μια πολεμική προπαγάνδα που, στη δική μας περίπτωση, δεν διστάζει να χρησιμοποιεί με τον πιο υποκριτικό τρόπο το θάνατο αθώων που προκαλεί ο ιμπεριαλισμός, μεταξύ των οποίων παιδιά, για να δικαιολογήσει ένα πόλεμο που θα προκαλούσε κι άλλες δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα καταδικάζει έντονα την προοπτική μιας νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, και θεωρεί συνενοχή οποιαδήποτε μορφής υποστήριξη της Ιταλίας σε έναν πόλεμο που θέλουν τα μεγάλα μονοπώλια, τον οποίο θα πληρώσουν όμως οι λαοί και οι εργαζόμενοι. Ούτε μία βάση, ούτε ένας στρατιώτης δεν πρέπει να διατεθούν από την Ιταλία για ένα νέο πόλεμο στη Συρία. Είμαστε έτοιμοι να κινητοποιηθούμε προς υπεράσπιση της ειρήνης, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την προοπτική μιας εμπλοκής της χώρας μας σε μια επίθεση στη Συρία. Έξω η Ιταλία από το ΝΑΤΟ, έξω το ΝΑΤΟ από την Ιταλία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: