Κερδάμε αδέρφια… – Οι New York Times πανηγυρίζουν για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη νίκη της Δύσης…

Οι New York Times πανηγυρίζουν για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών για τους λάθος λόγους. Αν είχαν τα εφηβικά αναγνώσματα του Τσίπρα θα γνώριζαν πως στην πράξη είναι μια ιστορική δικαίωση της λενινιστικής αρχής της αυτοδιάθεσης και των Σλαβομακεδόνων μαχητών του ΔΣΕ.

Όποιος θέλει να καταλάβει πώς υποδέχτηκε ο δυτικός (διάβαζε ιμπεριαλιστικός) κόσμος την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο, δεν έχει παρά να δει τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου, την ομοβροντία θετικών σχολίων και τις αναλύσεις για τα οφέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Οι New York Times ωστόσο άφησαν κατά μέρος τα προσχήματα, βγαίνοντας νικητές σε αυτήν την άτυπη άμιλλα. Σημειώνουν ήδη από τον τίτλο πως η κύρωση της συμφωνίας από τους Έλληνες είναι “μια νίκη για τη Δύση”, ενώ ακολούθως εκτιμούν πως ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, ενισχύοντας το πάτημα της Δύσης στην περιοχή και σημειώνουν την αποτυχία της Ρωσίας να παρουσιάσουν ένα δελεαστικό μοντέλο για να ανταγωνιστούν την ευημερία και τις δημοκρατικές αξίες που προσφέρει η Ευρώπη για τις προοπτικές της γειτονικής χώρας.
Πόσο πιο καθαρά να πουν άραγε ότι πρόκειται για μια νίκη του δυτικού ιμπεριαλισμού επί των άμεσων ανταγωνιστών του;

Αν όμως είχαν τα εφηβικά αναγνώσματα του Τσίπρα, θα καταλάβαιναν πως πρόκειται για μια ιστορική δικαίωση της λενινιστικής αρχής της αυτοδιάθεσης, καθώς και των Σλαβομακεδόνων μαχητών του ΔΣΕ -για να τρίζουν στους τάφουης και τα δικά τους κόκαλα, εκτός από των 200 ηρώων της Καισαριανής. Αυτά τα καταλαβαίνει όμως μόνο όποιος έχει προβεί σε ενδελεχή μελέτη των κλασικών…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: