Κάτω τα χέρια από τους Πολωνούς κομμουνιστές – Ψήφισμα αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας

Ως μέρα πανευρωπαϊκής δράσης κατά τω διώξεων του ΚΚ Πολωνίας έξω από τις πρεσβείες σε κάθε χώρα ορίζεται η 3η Δεκέμβρη.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και πολύ καιρό τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚ Πολωνίας βρίσκονται σε διαρκείς διώξεις από την ακροδεξιά κυβέρνηση της χώρας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμα και με απαγόρευση, ενώ γίνεται και προσπάθεια να επανέλθει η απαράδεκτη απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, που είχε καταργηθεί μετά από αντιδράσεις το 2011. Μπροστά στην ένταση των διώξεων, η ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, που αποτελείται από 30 κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα, εξέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους συντρόφους στην Πολωνία, εξαγγέλλοντας ως μέρα πανευρωπαϊκής δράσης έξω από τις πολωνικές πρεσβείες την 3η Δεκέμβρη.

 

«Στις 7 Δεκέμβρη 2018 συνεχίζεται η τρίχρονη αντικομμουνιστική δίκη ενάντια στα μέλη και στελέχη του ΚΚ Πολωνίας. Οι πολωνικές αρχές, κλιμακώνοντας την αντικομμουνιστική εκστρατεία, ενθαρρυμμένες από το γεγονός ότι η ΕΕ έχει ως επίσημη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό, έχουν προχωρήσει σε απαράδεκτες διώξεις σε βάρος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού “Brzask”, επιστρατεύοντας ακόμα και έρευνες στα σπίτια στελεχών του Κόμματος. Ενώ το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πολωνίας (το οποίο ελέγχεται από την πολωνική κυβέρνηση) προωθεί τη “διερεύνηση της νομιμότητας της ύπαρξης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Πολωνίας”, μετά από σχετικό αίτημα συγκεκριμένης αντιδραστικής οργάνωσης.

Την ίδια στιγμή, μετά από αίτημα της πολωνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο του Κοινοβουλίου της Πολωνίας προτείνεται η αλλαγή του νόμου προκειμένου να απαγορευτούν τα κομμουνιστικά σύμβολα με την απαράδεκτη εξομοίωσή τους με τα φασιστικά σύμβολα, βιάζοντας την ιστορική αλήθεια, προσβάλλοντας τη μνήμη των λαών. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω νόμος είχε τροποποιηθεί και το 2009, εισάγοντας αντίστοιχη απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, αλλά μετά από τις αντιδράσεις είχε ακυρωθεί το 2011 ως αντισυνταγματικός. Παράλληλα συνεχίζονται προκλητικά το ξήλωμα και η απαράδεκτη καταστροφή ιστορικών κομμουνιστικών, αντιφασιστικών μνημείων, όπως πρόσφατα στην πόλη Τσίβνουβ.

Η όξυνση της αντικομμουνιστικής επίθεσης από την πολωνική κυβέρνηση, επιστρατεύοντας κάθε μέσο, όπως αβάσιμες κατηγορίες, συκοφαντίες, ανιστόρητες παραχαράξεις της ιστορικής αλήθειας, δεν θα περάσει. Χτυπούν τους κομμουνιστές γιατί η δική τους πολιτική πρόταση είναι η μόνη πραγματική διέξοδος από το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, που λειτουργεί με κριτήριο τα κέρδη του κεφαλαίου.

Κάτω τα χέρια από τους Πολωνούς κομμουνιστές.

Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διώξεις και απαγορεύσεις σε βάρος τους.

Καλούμε σε Μέρα Κινητοποίησης και Αλληλεγγύης στο ΚΚ Πολωνίας στις 3/12 έξω από τις πολωνικές πρεσβείες σε κάθε χώρα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: