Κάτω τα χέρια από τους εργάτες και τους κομμουνιστές συνδικαλιστές της Βενεζουέλας! – Μήνυμα αλληλεγγύης του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να αναλάβει άμεσα δράση για να σταματήσoυν οι επιθέσεις και οι διώξεις εναντίον συνδικαλιστών και κομμουνιστών.

Την αλληλεγγύη του στο ΚΚ Βενεζουέλας εξέφρασε το ΚΚΕ, με αφορμή της διώξεις εναντίον κομμουνιστών στην πετρελαιοβιομηχανία της χώρας, που φαίνεται πως έγιναν με ανοχή τοπικών αρχών και αστυνομία, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να παρέμβει άμεσα για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα:

Το ΚΚΕ παρακολουθεί στενά τις καταγγελίες του ΚΚ Βενεζουέλας σχετικά με τις διώξεις και επιθέσεις εναντίον εργατών και κομμουνιστών συνδικαλιστών στην πετρελαιοβιομηχανία της χώρας.

Ειδικότερα, τις καταγγελίες για μια ένοπλη μονάδα που επιτέθηκε ενάντια στους κομμουνιστές Ντολόρες Ερέρα και Γκουστάβο Γιάνες, που φαίνεται να έγιναν με την ανοχή των τοπικών αρχών και της αστυνομίας, καθώς και την αδικαιολόγητη μακροχρόνια βίαιη σύλληψη συνδικαλιστών που προετοίμαζαν εργατική συνέλευση από την κρατική υπηρεσία DIGEDIM.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις διώξεις και τις επιθέσεις εναντίον εργατών και κομμουνιστών συνδικαλιστών και εκφράζει την αλληλεγγύη με το ΚΚ Βενεζουέλας και τον αγώνα του για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να αναλάβει άμεσα δράση για να σταματήσoυν οι επιθέσεις και οι διώξεις εναντίον συνδικαλιστών και κομμουνιστών.

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ

20/2/2020

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: