Κάτω τα χέρια από την ΚN Βενεζουέλας – Τραμπούκικη επίθεση με τραυματίες στο Πανεπιστήμιο Μπολιβάρ του Καράκας

Οι κουκουλοφόροι τραμπούκοι επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Φοιτητικό Συμβούλιο και τραυμάτισαν το μέλος του Εθνικής Διεύθυνσης της ΚΝ Βενεζουέλας Χοσέ Ντανιέλ Ράμος και άλλους αγωνιστές φοιτητές (ΦΩΤΟ)

Τραμπούκικη επίθεση σε μέλη και στελέχη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας στο Πανεπιστήμιο Μπολιβάρ του Καράκας, ομάδα θρασύδειλων κουκουλοφόρων, καταγγέλλει  η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ. Οι κουκουλοφόροι τραμπούκοι επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Φοιτητικό Συμβούλιο και τραυμάτισαν το μέλος του Εθνικής Διεύθυνσης της ΚΝ Βενεζουέλας Χοσέ Ντανιέλ Ράμος και άλλους αγωνιστές φοιτητές.

Κάτω τα χέρια από την ΚN Βενεζουέλας - Τραμπούκικη επίθεση με τραυματίες στο Πανεπιστήμιο Μπολιβάρ του Καράκας

Ο Χοσέ Ντανιέλ Ράμος μετά την επίθεση που δέχθηκε

Στην καταγγελία της η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Αυτή η τραμπούκικη ενέργεια έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο επιθέσεων απέναντι στους κομμουνιστές της χώρας, στην πρωτοπορία της εργατικής τάξης, το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας και τη Νεολαία του. Έρχεται σε μία περίοδο όπου εντείνεται η συνολική επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας σε μια σειρά χώρες της Λατινικής Αμερικής, τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία, το Εκουαδόρ, τη Χιλή. Οι λαοί της Βενεζουέλας και της Βολιβίας βρίσκονται στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, είναι στόχοι αμερικανόπνευστων πραξικοπημάτων κόντρα στη βούλησή τους. Το Εκουαδόρ και η Χιλή συγκλονίζονται από μαζικές διαδηλώσεις με δίκαια αιτήματα για την ελάφρυνση του λαού από δυσβάσταχτα μέτρα που αυξάνουν το κόστος ζωής, που του φορτώνουν είτε τα σπασμένα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, είτε των δυσκολιών τη καπιταλιστικής οικονομίας.

Η ΚΝΕ καταδικάζει την επίθεση και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους Βενεζουελάνους συντρόφους που μάχονται σκληρά υπέρ των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του λαού της χώρας τους. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των λαών της Λατινικής Αμερικής που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

– Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!

– Αλληλεγγύη στους λαούς και τη νεολαία της Βενεζουέλας και της Βολιβίας που παλεύουν ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και τις απόπειρες πραξικοπημάτων!

– Αλληλεγγύη στους λαούς και τη νεολαία στη Χιλή και το Εκουαδόρ που δίνουν μάχη ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς των κυβερνήσεων τους!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: